GFK Sloboda protiv oduzimanja bodova kao kazne za administrativne propuste 1Stadion Radomir Antić, Foto: Ana Milošević/Danas

Užička Sloboda podržala je stav FK Proleter iz Novog Sada, povodom, kako navode u saopštenju, sve češće primene oduzimanja bodova osvojenih na terenu, usled „tehničkih propusta“ klubova.

-Svedoci smo da se sve veći broj klubova kažnjava registracijom utakmice rezultatom 3-0 u korist protivničkog tima zbog tehničkih propusta u vezi sa lekarskim pregledima igrača- ističe se u saopštenju užičkog kluba.

Užičani podsećaju da su i sami bili žrtva takve prakse, kada je Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije, utakmicu 5. kola Srpske lige zapad između GFK Sloboda i Mladog Radnika iz Požarevca, koju su domaći igrači rešili u svoju korist, registrovao službenim rezultatom 3:0 za goste. Razlog je bilo neevidentiranje lekarskog pregleda golmana užičkog kluba u sistemu Komet.

-Naš mladi golman je nesporno imao specijalni lekarski pregled izdat dve sedmice pre ove utakmice. Pogled na tabelu Srpske lige zapad jasno ukazuje da ova tri nama oduzeta boda mogu biti presudni za konačni plasman u viši rang takmičenja što dovodi u pitanje regularnost takmičenja- navodi se u saopštenju GFK „Sloboda“.

Upravni odbor užičkog kluba izrazio je stav da jedino merilo sportskog uspeha može biti teren, a da se klubovi zbog „tehničkih propusta“ ne kažnjavaju registrovanjem utakmica službenim rezultatom u korist protivnika, već, ukoliko postoji razlog za to, novčanim ili nekim drugim sankcijama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari