Giedraitis: Idemo u Arenu da osvojimo titulu 1foto:ABA liga/Dragana Stjepanović

Litvanac drugoj pobedi Crvene zvezde nad Partizanom (80:73) nije doprineo poenterski, ali je defanzivno bio veoma važan u zaustavljanju Džejmsa Nanalija i Kevina Pantera.

Uspela je Crvena zvezda da dođe do maksimalnog benefita posle prve dve utakmice u finalu plej-ofa ABA lige i sa velikim kapitalom dočekaće treći meč, prvi u Beogradskoj areni.

Imaće prilike crveno-beli da na terenu najvećeg rivala povrate regionalnu titulu ali će se suočiti sa ogromnom podrškom protivničkih navijača, samim tim i pritiskom, koji će sigurno biti u kombinaciji sa visokim motivom košarkaša Partizana.

Rokas Giedraitis pričao je posle prvog meča da je atmosfera koju je doćiveo u nekadašnjem Pioniru upravo bila jedan od razloga zbog kojih je odlučio da prošlog leta potpiše za Crvenu zvezdu.

Litvanac u drugom susretu nije doprineo košgeterski, ali je defanzivno odigrao možda i najbolji meč u crveno-belom dresu, što je mišljenje i Janisa Sferopulosa, šefa struke crveno-belih.

– Biće teška utakmica, moraćemo da odigramo savršeno pred njihovim navijačima, da ne razmišljamo o četvrtoj ili petoj. Idemo sa stavom da se serija završava u nedelju, sa željom da pobedimo i pokušamo da slavimo – poručio je Giedraitis.

Osnovni njegov utisak posle utakmice odnosio se na to da je odbrana crveno-belih bila presudna u konačnom saldu.

– Odbrana je odlučila. Imali smo nekoliko situacija da odemo na dvocifrenu razliku, ali ovo je finale. Uspeli smo da ostanemo zajedno kao tim i pobedimo. Kada se igra finale, mora da se ostane fokusiran maksimalno, od početka do kraja. Moramo da ostanemo koncentrisani i igramo do kraja, ma koliko da serija još traje.

Uprkos ogromnom pritisku sa kojim će se suočiti, Giedraitis smatra da neće biit nemoguće pobediti u Beogradskoj areni.

– Zato moramo da ostanemo fokusirani, da slušamo trenera i igramo našu igru. Pokušaćemo da završimo sezonu tamo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari