Glas "uplašio" Crvenu zvezdu, Kampaco i Mitrović na vreme "razoružali" domaćina 1foto:ABA liga

Hronični problemi u igri Crvene zvezde zabeleženi su i večeras u Baru, međutim, dirigujući igrom crveno-belih, Fakundo Kampaco je na vreme sprečio veću dramu protiv Mornara – 65:87.

Odloženi meč ABA lige, Mornar je dočekao bez otpuštenih internacionalaca, kojih se „rešio“ onog trenutka kada je i matematički obezbedio opstanak na Jadranu.

Večeras je, u fino popunjenoj hali Topolica, u kojoj su dominirali navijači Zvezde, ugostio crveno-bele, među kojima nije bilo Luke Vildoze i Bena Bentila.

Uvodni kadrovi, u prvih 14 minuta, nagoveštavali su da će se crveno-beli prošetati i bez previše zamaranja matirati rivala, koji je u poslednjih mesec dana drastično promenio kadrovski opis.

U tom periodu, Barani su ubacili svega 10 poena, delujući indisponirano, spremni za brzu kapitulaciju.

Zvezda je realtivno brzo stekla dvadesetak poena razlike, što je bila prednost sa kojom je i otišla na veliki odmor.

Uprkos tome što je u poslednja dva meseca imala utakmice u kojima je neobjašnjivo padala u drugih 20 minuta, činilo se da Zvezda večeras to sebi neće dozvoliti, naročito jer je naspram sebe imala drastično slabijeg protivnika.

Trener Duško Ivanović u datom periodu počeo je da više rotira, dozira minutažu nosiocima igre, verujući da takvi potezi ne mogu bitnije uticati na sam tok utakmice.

Ipak, kako je vreme odmicalo, a ideja u napadu manjkalo, odnosno agresivnosti na perimetru, domaćin je sve više osećao da može doći do svojih „pet minuta“.

Odličnu sekvencu u trećoj deonici, u kojoj je ubacio 11 poena, Vujačić je nadogradio trojkom posle koje je rezultat bio 53:66.

U tom periodu, igrom gostiju nije dirigovao Kampaco (5p, 8as). Mornar je u napadu rešio da iskoristi šuterske sposobnosti Glasa (19p). Doskorašnji košarkaš Partizana, u samo dva minuta, prezentovao je impresivne šuterske sposobnosti.

Iako su se čuvari nad njim menjali, a on kombinovao načine na koje je dolazio do pozicije za šut, sa tri uzastopno pogođene trojke i asistencijom ka Mikoviću, sveo je razliku na svega šest poena (64:70).

Sa šest pogođenih šuteva sa distance, postavio je reprezentativac Slovenije lični rekord u ABA ligi.

Ivanović je momentalno zatražio minut predaha. Uputio je pridike svojim pulenima na račun loše odbrane, kašnjenje kod „steger“ blokada sa Glasa, odnosno njegovo branjenje ispod bloka.

Uprkos tome što je do tada bio najbolji strelac ekipe sa 20 poena, u Nedoviću je video jednog od najodgovornijih za lošu odbranu, ostavivši ga na klupi u krucijalnim trenucima.

Ponovo se crnogorski stručnjak prepustio kreatorskoj imaginaciji Kamapca i ogromnom iskustvu Luke Mitrovića (13p). Srpski centar je za nekih šezdesetak sekundi vezao šest poena, a kada je Petrušev pogodio trojku za 64:77 bilo je jasno da domaćin više ne može da se vrati u igru.

Serijom 14:0, koju je Kampaco upotpunio sjajnim asistecijama i dodavanjem preko celog terena za Mitrovića, Zvezda je konačno naterala Mornar na kapitulaciju.

Crveno-belima je preostao još odloženi susret sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani (ponedeljak, 18 časova) koji će imati rezultatski značaj samo ako Partizan sutra uveče izgubi u Podgorici, protiv Budućnosti.

Na tom meču, Ivanović neće moći da računa na Kampaca, s obzirom na to da je taj duel bio na programu kada Argentinac nije bio registrovan za crveno-bele.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari