Glavni sudija US Opena: Nije bilo druge opcije osim diskvalifikacije

Ostavite komentar


  1. Glavni problem u Srbiji već 30 god je baš ovaj: „nesposobnost sračunavanja posledica naših nenameravanih akcija“! Počev od političara,…pa do sportista. Uspešna društva (ona u kojima svi žele da žive) su baš ona gde većina (u tim društvima) ume svakodnevno da sračuna nenameravane posledice svojih akcija; to se zove samodisciplina. U Srbiji je već 30 g potpuna anarhija, svi smo na svakom mestu „kolateralna šteta“ nečijig „samoživog“ ponašanja. Novak je samo vrh ledeno brega (on je baš onakav kakva je društvena matrica u Srbiji).

  2. Pa ako i sudije isticu da nije postojala namera, s obzirom da na teniskim duelima nije iskljucena mogucnost nehoticnih susreta loptica i okolnog osoblja, cemu onda diskvalifikacija ? Stice se utisak da se Djokovic zamerio teniskom i inom svetu vanteniskim aktivnostima i izjavama. Od izjava o vakcinama, na cemu mu je i „veliki autoritet“ dr Kon spocitao, od organizovanja turnira Adria koji je prekinut zbog zarazavanja korona virusom, do osnivanja novog teniskog udruzenja. Moguce da je sve to ukupno uticalo na subjektivnu percepciju sudija u ovom slucaju. Djokovicu, velikom sportisti u svetskim razmerama ostaje da povede racuna o svim elementima van igre jer je od sada dobio stigmu vise . Zelim mu sto vise sportskih uspeha !

    1. Problem i jeste sto se ovde ne radi o udaranju lpotice u igri ili u „nehoticnom udaranju loptice“. Novak je profesionalac i broj 1 i on bi trbao to da zna. Gubitak poena je sastavni dio igre i nikako ne bi trebao biti uzrok frustracije i divljackog napucavanja loptice.

  3. Čovek ima problem!!! Ne samo da je Novaka izbacio sa turnira već ga je označio kao krivca zbog nečeg što se slučajno desilo!!! Užas..

    1. Bio je to stasan pad ove strokondje, strasnije no kada usa policajac puca 6 metaka u ledj Afroamerikancu.

  4. Novak ne bi dozvolio da nekog diskvalifikuju zbog nenamerne greške.. Bio bi solidaran, ali drugi teniseri nisu pokazali solidarnost prema Novaku. Njegovi pravi prijatelji bi takođe napustili turnir i ne bi igrali bez Novaka.

    1. Takva su teniska pravila, a što ste vi pristalica da se sudija ne „drži zakona kao pijan plota“ to je vaš propblem

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.