Gol u četrdeset trećoj: Roke Santa Kruz postao drugi najstariji strelac u istoriji Kupa Libertadores (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/Daniel Piris

Roke Santa Kruz, najubojitiji golgeter paragvajske fudbalske reprezentacije svih vremena, evropski prvak s Bajernom 2001, ne samo da i dalje igra nego i trese mreže.

Već je treća sezona kako u svom rodnom Asunsionu, gde je ponikao u Olimpiji, a vratio joj se 2016. posle 17 godina na Starom kontinentu, nosi dres Libertada, koji je nacionalni prvak.

Libertad je u četvrtom kolu Kupa Libertadores uzeo bod kao gost Deportiva Tačira iz San Kristobala u Venecueli (1:1), a izjednačujući pogodak je u 50. minutu postigao Santa Kruz, kapiten.

 

Paragvajski tim je mogao i do celog plena, ali u 81. minutu nije iskoristio penal.

Santa Kruz je tako s 42 godine i 265 dana postao drugi najstariji strelac u istoriji vodećeg klupskog takmičenja južnoameričkog fudbala.

Najstariji je Brazilac Ze Roberto, koji je imao 42 godine i 322 dana kada je kao igrač Palmeirasa postavio u poslednjem minutu konačnih 3:1 protiv argentinskog Atletiko Tukumana na meču u Sao Paulu 25. maja 2017.

Santa Kruz i Ze Roberto su bili saigrači u Bajernu između 2002. i 2006.

Libertad, koji je treći na tabeli u grupi sa četiri boda, moraće u poslednja dva kola da načini čudo da bi prošao u osminu finala, budući da se sastaje s vodećima, i da i Santa Kruz nastavio da teži ka rekordu.

Prvo je gost River Plate (deset bodova), a onda dočekuje urugvajski Nacional (sedam). Njihov duel u Montevideu je završen 2:2, a gosti su vodili s 2:0 do kasnih sedamdesetih minuta.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari