Golden stejt šampion NBA četvrti put, prvi prsten za Bjelicu i Milojevića 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Golden stejta pobedili su prošle noći u gostima ekipu Bostona sa 103:90 i tako osvojili četvrtu NBA titulu u poslednjih osam godina.

Voriorsi su u velikom finalu slavili ukupnim rezultatom 4:2, čime su stigli do sedmog šampionskog prstena u istoriji franšize.

Na drugoj strani, Boston je ostao na 17 osvojenih trofeja, koliko imaju i Los Anđeles Lejkersi, a poslednji put su prvaci bili 2008. godine.

Prvi prsten osvojio je i srpski igrač Nemanja Bjelica, kao i trener Dejan Milojević.

Srpski stručnjak se prošlog leta priključio stručnom štabu Stiva Kera i bio je zadužen za rad sa centrima. Odmah se video Milojević doprinos na terenu budući da je centar Kevon Luni odigrao možda i najbolju sezonu u karijeri.

Srpski krilni centar Nemanja Bjelica se takođe priključio šampionskom timu proteklog leta i već u prvoj sezoni je stigao do prstena.

Ova finalna serija je obilovala kvalitetnom košarkom i „brejkovima“, a bolje se snašla ekipa predvožena MVP finala Stefom Karijem i sjajnim šuterom Klejom Tompsonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari