Goleada crveno-belih na Banjici 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda ubedljivo je savladala Rad (0:4) u pretposlednjem kolu Superlige Srbije  i tako zapečatila prvo mesto pred plej-of.

Utakmicu na Banjici obeležila je goleada crveno-belih koji su za samo osam minuta sredinom drugog poluvremena postigli tri gola. Dvostruki strelac za goste bio je Srđan Plavšić, koji je Zvezdi doneo prednost u prvom poluvremenu a potom i „overio“ pobedu, a njemu su se pridružili i Mihailo Ristić i Marko Petković.

Trener gostiju Miodrag Božović kazao je nakon meča da je njegov tim mnogo lakše nego što je očekivao došao do pobede.

– Bilo je naporno jer smo igrali Kup i imali nekoliko teških utakmici. Pobedili smo, što je najvažnije. Pohvalio bih svoje igrače koji su psihički i fizički izdržali da nastave seriju. Rad je poslednjih kola igrao dosta dobar fudbal, a danas nisu bili na svom nivou, iako su imali šanse. Mi smo na vreme davali golove i mirno utakmicu priveli kraju – rekao je  Božović.

Crvena zvezda počela je utakmicu napadački – Boaći je imao nekoliko izglednih prilika da donese prednost gostima, međutim rezultat na semaforu promenio se tak kada je Plavšić iskoristio prostor koji su mu ostavili „građevinari“ i sa 20-ak metara zatresao mrežu domaćina. Na drugoj strani u prvoj deonici i Rad je u dva navrata, preko Veselinovića i Denića, bio u prilici da poremeti planove šampionu, ali bezuspešno.

Tim Miodraga Božovića rešio je pitanje pobednika sredinom drugog poluvremena, kada je prvo Ristić solo akcijom doneo prednost od 0:2, a ubrzo potom Plavšićev, posle još jednog Boaćijevog promašaja, zatresao mrežu. Tačku na rezultat stavio je Marko Petković koji se našao na prvoj stativi posle centaršuta Gelora Kange i glavom ubacio loptu u gol.

Trener Rada Nebojša Petrović očekivano nije bio zadovoljan igrom svog tima, rekavši da su u drugom poluvremenu igrali „ispod svake kritike“.

– Zvezda je dominirala u igri i demonstrirala kvalitet. Imali smo svoje šanse u prvom poluvremenu, ali nismo uspeli da ih realizujemo. Nismo rešavali u okviru grupe, jer protiv ovakvih ekipa ne možeš stvari da rešavaš individualno – kazao je Petrović.

U poslednjem kolu regularnog dela šampiona Crvena zvezda ugostiće čačanski Borac, dok Rad očekuje gostovanje Metalcu.

 

 

Rezultati

Partizan – Radnik               2:1

Borac – Napredak             0:1

Čukarički – Mladost          1:1

Javor – Voždovac              0:1

OFK Bačka – Novi Pazar   1:0

Rad – Crvena zvezda         0:4

Spartak – Metalac             0:0

Vojvodina – Radnički        1:1

Tabela: Crvena zvezda 76, Partizan 70, Vojvodina 68, Napredak 49, Mladost 45, Radnički N. 44, Voždovac 43, Javor 39, Spartak 38, Čukarički 37, Rad 32, Metalac 27, OFK Bačka 27, Radnik 24, Novi Pazar 20, Borac 18

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari