Goleada na „Olimpiku“, poraz Intera od Đenove 1Foto: EPA/ ANGELO CARCONI

U popodnevnim utakmicama 35. kola Serije A viđeno je pregršt lepih poteza i golova, a najefikasniji susret bio je onaj između Lacija i Sampdorija koji je za fudbalske prilike završen pomalo neverovatnim rezultatom – 7:3!

Poveli su „Lacijali“ preko Keite Baldea u drugom minutu, a u 19. nakon realizovanog penala Imobilea i isključenja Škrinjara bilo je sasvim jasno da bodovi ostaju na „Olimpiku“.

Ipak, niko nije verovao da će se meč završiti sa  deset postignutih golova, mada je uvertira za to u prvom poluvremenu bila adekvatna – do odlaska na odmor viđana su još četiri.

Prvo je u 32. minutu rezultat smanjio Karol Lineti, da bi u poslednjih deset minuta prvog dela čak tri lopte završile iza leđa nesrećnog Puđonija. Strelci su bili Vesli Hut, Stefan de Vraj, te Felipe Anderson sa „kreča“, a u istom ritmu su nastavili izabranici Simonea Inzagija u drugom poluvremenu – nakon golova Senada Lulića i ponovo Ćire Imobilea, na semaforu je 70. munutu stajalo neverovatnih Lacio – Sampdorija 7:1. Ipak, gosti su se malo pribrali i do kraja susreta preko Fabija Kvaljarele smanjili rezultat na „podnošljivih“ Lacio – Sampdorija 7:3.

Još jedna goleada viđena je na „Mapei“ stadionu u Ređo Emiliji, a bodove su podelili Sasuolo i Fiorentina – 2:2.

Poveli su gosti preko Kijeze u prvom poluvremenu, mada su mogli i da dupliraju prednost, ali je Nikola Kalinić promašio najstrožu kaznu.

U drugih 45 minuta domaći preko Matea Politana i Pjetra Ijemela preokreću rezultat, ali u 90. minutu precizan je Bernadeski za konačnih Sasuolo – Fiorentina 2:2.

Đenoa je na svom „Luiđi Ferarisu“ stigla do ključne pobede u borbi za opstanak, a savladan je italijanski velikan – Inter iz Milana. Pobedu vrednu tri boda obezbedio je upravo bivši igrač Inera Goran Pandev, pa sada ekipa Ivana Jurića može opušteno da uđe u samu završnicu sezone.

Krotone i Empoli su pobedama nastavili borbu za opstanak u društvu najboljih, Empoli je kod kuće savladao Bolonju sa 3:1, a Krotone je kao gost pobedio poslednjeplasiranu Peskaru minimalnim rezultatom. Tako je borba za poslednje mesto koje donosi opstanak u ligi i dalje ostala otvorena. U mečevima Udineze – Atalanta i Kjevo – Palermo nije bilo pobedika, a oba meča su završena identičnim rezultatom 1:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari