Golman Liverpula Alison žali zbog nebrige prema igračima u Ligi šampiona 1Foto: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Uoči večerašnjeg početka utakmica Lige šampiona u novom formatu, golman Liverpula Alison je izrazio žaljenje što nije traženo mišljenje fudbalera u vezi povećanog broja utakmica.

Naime, dokazano je da veći broj utakmica koje najbolji igrači moraju da odigraju svake godine, direktno dovodi do većeg broja teških povreda, jer fudbaleri nemaju dovoljno vremena da se oporave od velikih napora u važnim mečevima.

„Ponekad niko ne pita igrače šta misle o dodatnom broju utakmica. Možda se naše mišljenje ne računa, ali svi znaju šta mislimo o tome da imamo još utakmica. Svima je dosta“, rekao je golman na konferenciji za novinare pre meča protiv Milana koji se igra večeras od 21.00.

U novom formatu Lige šampiona, u kojoj su ukinute grupe u korist jedinstvenog ligaškog prvog dela takmičenja, svaki fudbalski klub će odigrati najmanje osam mečeva, a ne šest kao ranije. Prema novim pravilima, 36 klubova učestvuje u Ligi šampiona umesto 32.

Alison je rekao da igrači „nisu glupi“ i da razumeju da publika želi više utakmica, ali je trebalo da sva udruženja, klubovi i fudbaleri sednu zajedno, dogovore se i saslušaju i stav igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari