Gordan Petrić: Koncentracija i opuštenost 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Partizana sutra (20.00) igraju revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija sa Hamrunom. Prvi susret u Beogradu Partizan je dobio ubedljivo 4:1. Trener Partizana Gordan Petrić rekao je da očekuje od svojih igrača da se maksimalno koncentrišu.

„Da odrade svoj posao na profesionalni način, da u datom trenutku reaguju onako kako bi trebalo da reaguje. Znači surovi profesionalizam. I onda da idemo od utakmice do utakmice, sledeća utakmica je u nedelju, pa u četvrtak verovatno, ali ono što od njih takođe očekujem je da se opuste još više u odnosu na prethodnu utakmicu. Na treninzima su počeli da se smeju i da pričaju, što je dobar znak. Moraju opet ljudi da shvate da će i sutra biti takmičarska utakmica, možda neće biti neke lepote što se tiče igre, ali u takvoj smo situaciji da moramo da razmišljamo samo o skupljanju bodova i da prođemo dalje“, rekao je Petrić.

Strateg crno-belih zadovoljan je promenom atmosfere u ekipi u odnosu na dane njegovog dolaska.

„Samopouzdanje raste zato što smo dobili dve utakmice, i pobeda je najbolji lek. Nadam se da će iz utakmice u utakmicu biti bolje, ali oni moraju da znaju da se bave ovim poslom i da nekad naiđu takve situaciju u kakvoj su se oni zadesili. Oni su profesionalci i moraju da idu dalje“.

Potvrdio je trener crno-belih i da klub pregovara sa Gojkom Cimirotom, kao i da neće doći nijedan štoper, sem u slučaju da neko od trenutnih ode iz kluba.

„Kao što je poznato došao je još jedan igrač na sredini terena (Hamidu Traore), gde smo mi bili u manjku. Što se tiče sredina terena, s bosanskim fudbalerom smo u pregovorima (Gojko Cimirot), i on ako dođe biće prevaga u nekim situacijama. Vidim da se spominju i neki centarhalfovi, da neko s nekim pregovara. Ako mene pitate, to nije tačno. Imamo četiri igrača na toj poziciji, sa njima sam zadovoljan. Ne možemo tu da se pojačamo, da dupliramo igrače“, rekao je Petrić i dodao da Partizanu treba još jedan vezni igrač.

„Taj igrač mora da bude s našim pasošem, da ne bude stranac. Imamo dosta stranaca, ne bih da kombinujem tu“, zaključio je Petrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari