Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar odbrane Nebojša Rodić obišli su gradilište atletske dvorane na Banjici povodom završetka prve faze. Podignuta je kompletna čelična konstrukcija za stazu od 200 metara i četiri borilišta, kao i propratne prostorije koje će biti u sastavu dvorane.

– Za sedam meseci radova na hali mnogo je više urađeno nego za poslednje četiri godine. Izuzetnu zahvalnost zato dugujemo ministarstvu odbrane jer smo zajedničkim snagama došli do završetka prve faze. Treba imati strpljenja za nastavak izgradnje jer sport deli sudbinu države koja je u teškoj situaciji, ali sredstva su obezbeđena. Želimo da nastavimo da vodimo brigu ne samo o profesionalnom već i o rekreativnom, amaterskom i vojnom sportu – rekao je Udovičić i dodao da je Republika Srbija predvidela 225 miliona dinara za potrebe sporta u ovoj godini, a za 2015. se planira 139 miliona dinara.

Nebojša Rodić nastavak radova očekuje već u maju i naglasio je da će Udovičić i on ispuniti obećanje.

– Ovakvih dvorana nema ni u republikama bivše Jugoslavije, ni u susednim zemljama. Nalazimo se na izvanrednom prostoru, gde je mnogo mladih ljudi, i potreba za ovakvom halom definitivno postoji.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković ističe da je počastvovan što je deo izgradnje prve dvorane.

– Zahvalio bih se ministrima Udovičiću i Rodiću što su pomogli da se oživi ovaj praktično propali projekat. Nadam se da će srpski atletičari uskoro dobiti krov nad glavom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari