Gradonačelnik Čačka: Komisija FSS bez i jednog dokaza presudila na štetu FK Borac 1926 1Foto: Fudbalski savez Srbije

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović saopštio je danas da je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) „bez i jednog dokaza odlučila na štetu“ čačanskog FK „Borac 1926“ i ocenio da je klub nepravedno kažnjen.

FK „Borac 1926“ kažnjen je sa šest bodova i novčanom kaznom od četiri miliona dinara zbog sumnje na nameštanje rezultata na utakmici sa „Železničarom“ iz Pančeva, koju su Čačani izgubili rezultatom 1:0.

Todorović, koji je funkcioner Srpske napredne stranke, naveo je u saopštenju da je to jedinstven slučaj da komisija postupi „neverovatnom brzinom“.

„Navedeno je da je Borac ‘ugrozio i povredio’ integritet Prve Lige Srbije. Postavlja se pitanje integriteta članova Disciplinske komisije FSS kao i FSS u celini, budući da bez i jednog dokaza biva drastičnim merama kažnjen klub“, navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Čačka je izarazio sumnju da određeni ljudi u FSS, od članova Disciplinske komisije, Komisije za etiku, Stručnog odbora i Sudijske komisije, svoj rad baziraju „na kompletnom neprofesionalizmu, neetičnosti“ i da se „svesrdno trude, već duži vremenski period, da uruše ugled srpskog fudbala“.

On je pozvao v.d. predsednika FSS Marka Pantelića, za koga je rekao da je dugogodišnji legendarni reprezentativac, da uloži sav svoj integritet u ispitivanje ne samo utakmice sa „Železničarom“ iz Pančeva već i svih utakmica koje je čačanski FK „Borac 126“ igrao.

„Ako se ne utvrdi jedina istina da je naš FK Borac nepravedno kažnjen uz očigledan pritisak, povući ćemo najradikalniji potez – istupanje iz Liga koje su pod pokroviteljstvom FSS, koji kao da se svesrdno trudi da uništi fudbal u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Todorović navodi da FK „Borac 1926“ tvrdi da nije povredio integritet i kodeks fudbala u celini i da će se boriti svim pravnim sredstvima prvenstveno u državi, a potom, ako je potrebno i pred nadležnim organima i institucijama u inostranstvu, kako bi dokazao istinu i „isterao pravdu na videlo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari