Grbić: Očekivano dobra igra 1Foto: Fonet/Arhivska fotografija

Posle poraza od Belgije, odbojkaši Srbije trijumfovali su na turniru B grupe prvog vikenda XXVIII Svetske lige 2017. u Novom Sadu savladavši Kanadu sa 3:1 (25:23, 25:21, 20:25 i 25:20) posle 113 minuta igre.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Marko Ivović i Aleksandar Atanasijević sa po 15 poena, dok je Srećko Lisinac zabeležio deset. U selekciji Kanade najbolji je bio Stefen Timoti Mar sa 16 poena.
Selektor Nikola Grbić kazao je da je pobeda „očekivana“ zato što je tim želeo da pokaže posle preksinoćnog poraza šta može.

-Da nismo pobedili, malo bih se i zabrinuo. Mislim da je ovakva reakcija očekivana, ne samo od ekipe kao što je naša već i od svake koja jedan dan odigra ispod svog nivoa pa se javi ponos i nada. I to se desilo večeras. Jučerašnja utakmica je bila pogrešan korak svih u smislu snage i energije koju smo imali na terenu, ali to je još jedna lekcija koju smo naučili – kazao je Grbić.

Srbija sada ima dve pobede i poraz, posle trijumfa nad SAD u prvom kolu i poraza od Belgije u drugom, dok je Kanadi ovo prvi poraz. Srpski odbojkaši igraće naredne nedelje u Teheranu protiv selekcija Argentine, Irana i Belgije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari