Grci kvare posao Crvenoj zvezdi: Olimpijakos želi Baraka Bahara 1foto:Starsport

Do sinoć je izgledalo da je Barak Bahar prelomio i da je spreman da trenersku karijeru nastavi u Crvenoj zvezdi.

Izraelci su pre par dana otkrili da su se, za vreme reprezentativnih aktivnosti u kvalifikacijama za naredno Evropsko prvenstvo, u Izraelu sastali Barak Bahar, aktuelni trener Makabija iz Haife, i delegacija Crvene zvezde predvođena Mitrom Mrkelom, sportskim direktorom.

Navodno, dve strane su tada sklopile dogovor u vezi sa prelaskom izraleskog stručnjaka u Zvezdu, i preuzimanje posla na poziciji šefa struke, već od juna meseca.

I sam Bahar je u nedelju poručio da ništa još uvek nije utanačio, ali je na osnovu izlaganja bilo jasno da su dve strane intenzivno pregovarale.

– Ne, nisam sve završio sa Crvenom zvezdom i to ne mogu da uradim trenutno ni sa bilo kojom drugom ekipom. Imam ugovor na još godinu dana i sve mora da ide preko predsednika Makabija. Ima interesa, ali ništa nije još zaključeno. Glavom sam i dalje u Makabiju iz Haife, ali ne mogu da kažem šta će se potom desiti. U ovom trenutku ništa nije zaključeno – poručio je Bahar.

I mada je delovalo da dve strane samo čekaju kraj sezone kako bi se detalji u vezi sa ugovorom definisali, danas su Grci objavili i da je Olimpijakos zainetersovan za usluge 43-godišnjeg stručnjaka.

Naime, sinoć je španski trener Mićel, samoinicijativno napustio poziciju šefa struke na klupi atinskog velikana.

Automatski, grčki mediji su pustili informaciju da crveno-beli nameravaju da preduzmu sve pregovaračke mere kako bi ubedili Bahara da promeni odluku.

U Olimpijakosu su savršeno upoznati sa njegovim trenerskim kvalitetima, s obzirom na to da je u poslednjim kvalifikacijama za plasman u Ligu šampiona, Makabi iz Haife uzeo meru upravo Atinjanima, pre nego što se susreo sa Crvenom zvezdom.

Iako na vrhu liste, Bahar nije i jedini kandidat za Mićelovog naslednika. U opticaju su još neka trenerska imena, veće respektabilnosti, barem formalno.

Španci – Hose Bordalas i Marselinjo Garsija Toral slove za moguće kandidate, kao i Đenaro Gatuzo i Džesi Marš.

Olimpijakos razmišlja i o nekadašnjem igraću crveno-belih, Argentincu Estebanu Kambijasu, koji, pak, nema dovoljno trenerskog iskustva.

Olimpijakos je trenutno trećeplasirani tim plej-ofa grčkog prvenstva sa 60 bodova, tri manje u odnosu na Panatinaikos i AEK. Do kraja grčke Superlige ostalo je još osam kola.

Ukoliko završi kao drugi, išao bi u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, kao treći, u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, dok bi kao šampion obezbedio drugo kolo kvalifikacija za elitno takmičenje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari