Grčki mediji: Filip Petrušev se vraća u Crvenu zvezdu 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

„Sudeći prema saznanjima do kojih je došla 'Gazzetta', posle najnovijih događaja na tržištu igrača očekuje se da će Filip Petrušev biti pozajmljen crveno-belima iz Beograda“, prenose grčki mediji.

Malo nakon što je dolazak Evana Furnijea u Pirej postala izvesna stvar, grčki mediji nadovezali su se pričom o povratku Petruševa u Crvenu zvezdu, prenosi SK.

Prosek Petruševa u evroligaškoj konkurenciji je: 7,9 poena, 3,7 skokova i 0,5 blokada.

Za početak na pozajmicu, tvrdi atinski sportski dnevnik.

Ova vest očekivala se možda i ranije, kada su braća Angelopulos vratila Sašu Vezenkova iz NBA lige, ali je bilo potrebno da se na platni spisak uvrsti i bivši igrač Denvera, Orlanda, Bostona, Njujorka i Detroita, pa da se dogodi i neki odlazak iz „Dvorane mira i prijateljstva“.

Na zadovoljstvo navijača Crvene zvezde, izgleda da to znači povratak krilnog centra na Mali Kalemegdan, nakon sezone provedene „ni na nebu, ni na zemlji“. Petrušev je napustio crveno-bele pre godinu dana verujući da za njega ima mesta u NBA konkurenciji, ali se brzo vratio u Evropu i potpisao za Olimpijakos sa kojim i dalje ima važeći ugovor i platu od milion evra.

List dodaje da će Crvena zvezda preuzeti obavezu isplate zarada prema igraču u celosti.

Domino efektom, Beograđanin bi uskoro trebalo da pojača inače jaku konkurenciju pod obručima u timu Joanisa Sferopulosa, nakon čega bi prelazni rok u Crvenoj zvezdi i zvanično bio završen, jer… Čekajući Petruševa, prvi tim šampiona ABA lige i Srbije već broji 17 igrača.

KK Crvena zvezda 2024/25

plejmejkeri: Jago Dos Santos, Kodi Miler Mekintajer, Miloš Teodosić
bekovi: Ajzea Kenan, Branko Lazić, Nemanja Nedović, Andrej Kostić
krila: Nikola Kalinić, Ognjen Dobrić, Rokas Gedraitis, Stefan Lazarević
krilni centri: Dejan Davidovac, Majk Daum, Luka Mitrović, (Filip Petrušev)

centri: Džoel Bolomboj, Uroš Plavšić, Dalibor Ilić

Sudeći prema izjavama predsednika crveno-belih Nebojše Čovića, za očekivati je da Kostić, Lazarević i Ilić budu poslati na pozajmice, nakon čega će treneru Sferopulosu na raspolaganju ostati 14 igrača (plus Petrušev).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari