Greg Rusedski: Ne otpisujte Đokovića 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije još za otpisivanje, smatra Greg Rusedski, nekadašnji teniski as.

Poznato je da se Novak ove godine suočio sa situacijom kakvu nije dugo imao u karijeri i gde nema nijednu titulu, a tokom Rolan Garosa je povredio koleno i odmah ga operisao, piše Nova.

Odmah nakon artroskopije srpski igrač se bacio na rehabilitaciju i oporavlja se polako, pa postoji mogućnost da se desi ono što je delovalo nemoguće – da se pojavi na Vimbldonu.

Za sada se zna da će otputovati u London u ponedeljak, ali ne i hoće li biti spreman da od prvog jula počne da igra.

„Razgovarao sam sa Novakovim agentom i rečeno mi je da on želi da igra duže, da bude Tom Brejdi tenisa. I ta povreda meniskusa nije ozbiljna, bio je to čist maler. Na Rolan Garosu je počeo da igra dobro, tako da ne bih otpisivao Novaka. Ako želi da igra još dve, tri, četiri godine, koliko god, ne otpisujte ga. Ovo nije ozbiljna povreda i on je najdisciplinovaniji sportista kog sam video. Verovatno je i najveći sportista kog sam ikad video, toliko je dobar kao igrač“, rekao je Rusedski u podkastu na „Tenis čenelu“.

Rusedski podseća na činjenicu da Novak nema titula, ali je na Rolan Garosu u po pet setova pobeđivao Lorenca Musetija i Fransiska Serundola. Pokazao je tom prilikom i nagoveštaje sjajne igre kakva je neko vreme izostajala.

„Da, ova godina možda nije bila velika za njega, ali ne zaboravimo, prošle je osvojio tri od četiri grend slema i bio u finalu Vimbldona. To je verovatno jedno od onih finala gde je trebalo da dobije meč, ali nije išlo na njegovu stranu. I sada ga svi otpisuju zbog toga što nije igrao dobro pet meseci i povredio se. Ja ga uopšte ne otpisujem, on će se vratiti sa željom da se osveti. Ako je ta njegova glad prisutna i uživa na putovanjima, sa porodicom malo više uz sebe, onda se pripazite“, objasnio je Rusedski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari