Grešimo, grizemo, eto tako igramo 1Foto: Starsport

Na novogodišnjoj razglednici košarkaši Partizana su u subotu uveče ispisali 12-3; skor u čijem su produžetku ostavili tri tačke na kojima navijači mogu da ispišu svoje želje …

i stave je ispod jelke u nadi da će im Deda Mraz ispuniti one najveće u 2017. Puleni Aleksandra DŽikića oprostili su se pred domaćom publikom pobedom nad MZT (91:76) za kraj 2016. čiji će zvanični završetak biti u petak posle gostovanja Ciboni u 16. kolu ABA lige.

Nominalno, crno-beli su broj povređenih igrača za utakmicu sa makedonskim šampionom sveli na Đorđa Majstorovića (zaigraće tek polovinom januara), međutim Mihailo Andrić i Frenk Robinson poslužili su samo za popunjavanje broja i pumpanja samopouzdanja saigrača, s obzirom da prvi nije ni ulazio u igru, dok je drugi izdržao svega uvodnih pet minuta. Iako rovit, trener Aleksandar DŽikić odlučio je da predvodi izabranike i Nenada Čanka vrati na mesto prvog pomoćnika. Jedini koji je bio sposoban da zaigra preko granice bola bio je kapiten Novica Veličković. Mada nije zalečio skočni zglob reskirao je i na kraju sa 21 poenom bio najzaslužniji za šesti uzastopni trijumf u ABA ligi, odnosno deveti računajući i takmičenje u Ligi šampiona.

– Novica se oporavio, Birčevića očekujemo da padne, pre ili kasnije. Pot je igrao bez treninga, Robinson je probao, ali nije izdržao – predočio je DŽikić „kliničku sliku“ tima.

– Drži nas već predugo, ali nekako uspevamo da nastavimo pobednički niz. To ne znači da se on neće prekinuti u sledećoj utakmici, ali ne brojimo. Samo čekamo da prođe taj period dok nismo kompletni i nadam se da će proći što pre – prva je i najveća želja trenera Partizana u 2017.

Uprkos povredama crno-beli su ostali na pobedničkom kursu u poslednjih devet utakmica. Korpulentni trener crno-belih na slikovit način je pokušao da objasni razloge takvog pobedničkog niza.

– Grešimo, udaramo, grizemo, pravimo gluposti, bacamo se na glavu, šta da radimo? Tako igramo – ilustrativan je DŽikić.

Partizan je i protiv MZT pokazao da pojedinci polako preuzimaju odgovornost kada liderima baš i nije dan. Nalik prethodnom meču u Poljskoj Vil Hečer ofanzivno nije izdominirao što se nije odrazilo na krajnji rezultat, s obzirom da je Adin Vrabac ponovio partiju protiv Zelene Gore. Koketirao je sa tripl-dablom zabeleživši skor od 10 poena, devet skokova i šest asistencija.

– Ne znam ni ja zašto nisam ovako igrao i ranije. Svaki put se trudim da dam sve od sebe. Možda treba da prođe vreme, a mislim da polako dolazi i da će sve biti bolje. Najbitnije je da smo kao ekipa ušli u ritam i da igramo dobro – istakao je Vrabac.

Hečer: Božić bez porodice

Više od decenije Vil Hečer odvojen je od porodice; mada je na takav život navikao igrajući daleko od SAD, povećanu dozu nostalgije uvek oseća pred Božić. “ Od 11 godina, možda samo četiri puta nisam išao kući. Stići će me kad se budem čuo sa porodicom, nedostaje mi, kao i ja njima. Kupovao sam i pokloRaspored i tabelane preko interneta, potrošio dosta novca, ali biću dobro. Stići će mi porodica u posetu kasnije tokom sezone. Ima i NBA utakmica, tradicionalno za Božić, igraju, između ostalog Klivlend i Golden Stejt. Verovatno ću ceo dan da ležim na kauču i gledam košarku“, poručio je Hečer, momak iz Mičigena.

Raspored i tabela

Igokea – Karpoš Sokoli 79:71

Partizan – MZT 91:76

Mega – FMP sinoć

Cedevita – Crvena zvezda sinoć

Zadar – Budućnost 18.00

utorak

Krka – Olimpija 18.00

Mornar – Cibona 20.00

Tabela: Crvena zvezda 14-0, Partizan 12-3, Cedevita 10-4, Cibona 10-4, Budućnost 10-4, Igokea 8-7, Olimpija 6-8, Zadar 5-9, Krka 5-9, Mornar 4-10, Mega 4-10, FMP 4-10, Karpoš Sokoli 4-11, MZT 4-11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari