Grizman ostaje u Atletiku? 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Ostanak Antoana Grizmana biće jedno od pitanja koje će ovog leta biti u fokusu Atletiko Madrida.

Čini se izvesno da će ostati još jednu sezonu u dresu „jorgandžija“ jer je takav ugovor bio između dva kluba. No, postavlja se već sada pitanje je da li će Atletiko na leto sledeće godine platiti 40 miliona evra Barseloni da ga zadrži u klubu?

Kako piše El Mundo Deportivo, prema važećem ugovoru ovo je pitanje koje bi trebalo automatski da se pokrene ako odigra više od 40% mečeva za tim sa Vanda Metropolitana.

Ali naravno, ostaje skepsa da li bi Madriđani platili veoma visok iznos za igrača koji bi tada imao 32 godine.

Iz kluba doduše žele da izmene neke odredbe iz postojećeg ugovora i u tom svetlu je i bila organizovana večera pre nekoliko dana na kojoj su bili izvršni direktor Atletika Hil Marino i fudbalski direktor Blaugrane Mateu Alemani.

Dok oba kluba traže novi dogovor, Enrike Serezo, predsednik Atletika, je već u nekoliko navrata javno izneo svoje mišljenje u korist toga da Francuz nastavi karijeru na Vanda Metropolitanu.

„On je sjajan igrač. Nastaviće karijeru u Atletiku, osim ako vi (štampa) ne kažete drugačije“, rekao je on podrugljivo za španske medije u najavi ovonedeljnog sastanka.

Naime, na pitanje o pregovorima između dva tima, on je uveravao da „to nije najvažnije, jer kada igrač želi da igra za klub, novac nije najvažniji”.

Serezo je jedan od najvećih pobornika da se Antoan vrati u klub u kome je igrao najbolji fudbal u svom životu između ostalog i zbog vere koju trener tog tima Čolo Simeone ima u francuskog reprezentativca.

Prvi čovek Atletika je i u prethodnim izjavama ukazivao na veliko poverenje koje gaji ka Francuzu.

„Mislim da je Grizman jedan od tri ili četiri najbolja igrača na svetu. Dokle god bude teško pronaći ovakvu vrstu napadača, nećemo se odreći njega”, rekao je on pre nekoliko dana za Radio Marku.

Ipak, predsednik je priznao da ovo nije bila najbolja sezona u karijeri prvog napadača Atletika.

„On ima sjajnu budućnost, mislim da Grizman ove sezone zbog povreda koje je imao i zbog okolnosti u timu koje su ga zadesile nije bio ono što smo svi očekivali“, istakao je ne tako davno Enrike Serezo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari