– Prošlo je sedam dana od “večitog derbija“, a priče iz tabora Partizana o spornim odlukama sudije Glođovića, pre svih nedosuđenom penalu za crno-bele, ne silaze sa stranica sportske štampe. Stanje na tabeli, potezi koji su obeležili 150. duel dve najkvalitetnije ekipe u ligi potisnuti su teorijama zavere, optužbama i ružnim rečima iz Humske

 U takvoj atmosferi koja je čitave nedelje vladala fudbalskom Srbijom, u najavi meča sa Jagodinom (subota 18.00) trener crveno-belih Miodrag Božović imao je šta da poruči večitom rivalu, koji će u nedelju od 19 časova odigrati derbi meč 25. kola Superlige protiv niškog Radničkog na “Čairu“ samo četiri dana posle Kup utakmice dve ekipe na stadionu crno-belih.

Šef struke ekipe sa Marakane se pred duel sa “ćuranima“ više bavio kuknjavom Partizana na sudijske odluke u derbiju nego kvalitetima ekipe iz Pomoravlja.

– Sudije su sastavni činilac fudbala i sve što rade na terenu je deo igre uključujući i greške. U svakom slučaju, manji klubovi imaju više razloga za nezadovoljstvo od većih. Sada kada bi počeli da plaču koliko njima nije svirano, verovatno bismo imali lakrdiju. Treba biti muško, ne treba plakati. Umri muški, šesti deo. Umirala je Zvezda mnogo puta pa se dizala – poručio je Grof Božović komšijama iz Humske da stave tačku na priču o suđenju aludirajući da ako je iko imao privilegovan status kod delioca pravde na superligaškim utakmicama, to su bila dva najveća kluba u državi.

Crnogorski stručnjak je stao u odbranu sudije Glođovića podsećajući crno-bele da je do duela protiv Zvezde njihova ekipa imala zaostatak od 29 bodova za šta isključivo oni snose odgovornost.

– Ne branim sudije, ne volim to zanimanje, ali ispada da se pravi atmosfera kao da je Glođović kriv što Partizan zaostaje 32 boda. Do derbija su imali 29, pa nije on doveo do ovolikog bodovnog zaostatka. Vreme je da prestanu da plaču i da se okrenemo prvenstvu ili da ga prekinemo i postavimo ih za šampione – izričit je šef struke crveno-belih.

Nekadašnji trener brojnih klubova u Rusiji kratko se osvrnuo i na predstojećeg rivala u 25. kolu Superlige.

Sve osim naše pobede bilo bi neprijatno iznenađenje za nas, ali igrači moraju da shvate da je potreban ozbiljan pristup utakmici, jer sve ekipe ovde dolaze s jasnim ciljem da se brane i ne pobeđujemo ih lako – naveo je Božović da neće biti lako sa ekipom Stevana Mojsilovića iako su mnogi uknjižili tri boda u utakmici sa 14-plasiranim timom Superlige.



Potvrđujemo da smo Indijanci

– To su srpska posla kao u narodnoj “daj Bože da komšiji crkne krava“, što je vrlo loše za srpski fudbal. Prljav veš ne treba iznositi, pogotovo ne pred Evropom jer i onako misle da smo Indijanci. Samo im dajemo potvrdu njihovog mišljenja – dao je trener Zvezde slikovit komentar da konstataciju da se i UEFA bavila spornim situacijama iz Humske.


Publika da se ugleda na Engleze

– Publika treba da bez obzira na rezultat smogne snage i pozdravi protivnikovu pobedu, kao što se to radi u Engleskoj. Spas će biti taj dan kada se to desi. Ovako je mnogo ružno, proletale su nam rakete, loptice za golf, mobilni telefoni. Pitam se da li treba neko da pogine. Pokazao sam da ne treba to da rade, oni su navijači Partizana koji vole svoj klub i treba sportski da navijaju za njega.


Šansa za nove Grujiće

– Počeću da dajem šansu mladim igračima, priključićemo neke nove omladince prvom timu, nove Grujiće. Ristić je primer igrača koji zaslužuje da igra, ali ne igra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari