Gulbis: Nemam šta da izgubim 1Foto: EPA/ GERRY PENNY

Na putu ka završnici Vimbldona prva naredna prepreka Novaku Đokoviću biće danas Ernests Gulbis, trenutno 589. teniser sveta, što naravno stvara potpuno pogrešnu sliku o njegovom kvalitetu.

Letonac je ne tako davno bio 10. igrač planete, a Đokovića je upoznao još na Akademiji Nikole Pilića kad su bili 12-godišnjaci. Gulbis je posle više od godinu ostvario dve uzastopne pobede na ATP turu. Imao je problema sa povredama zglobova, ispao u prvom kolu Rolan Garosa od Marina Čilića, a mesec dana kasnije igra treće kolo Vimbldona.

„Nisam imao ništa da izgubim protiv Delpa i još manje ću imati šta da izgubim u sledećem meču protiv Đokovića. Možda ću čak igrati još bolje“, rekao je Gulbis posle pobede nad Del Potrom.

„Pre Vimbldona sam bio 589. i ovim rezultatom ću sigurno napredovati na ATP listi. U svojoj glavi sam još uvek top 10 igrač na svetu i znam da mogu da uradim neke stvari koje telo još uvek ne može“, rekao je Gulbis.

Najbolju sezonu Gulbis je igrao 2014. godine kad je izgubio polufinale Rolan Garosa baš od Đokovića. Njih dvojica su se do sada sastajali sedam puta, Đoković je dobio šest mečeva, a jedini poraz je doživeo davne 2009. godine u Brizbejnu. 

Razmaženi milioner 

Gulbis je sin letonskog milionera, i često se ponaša kao pravi razmaženi bogataš. Pare zarađene posle plasmana u polufinale Rolan Garosa 2014, tačno 412.500 evra, prokockao je u kazinu. „Posle poraza od Đokovića, vratio sam se u Letoniju sa rođakom. Otišli smo u kazino i uložio sam sav novac koji sam osvojio u Parizu – i izgubio sam ga“, kazao je Gulbis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari