Gvardiola bi revanš 1Foto: FoNet AP

Posle kraće pauze, utakmicama četvrtog kola, večeras i sutra kreće drugi krug grupne faze Lige šampiona.

Sve je manje vremena i prostora za borbu za prva tri mesta u svakoj od skupina, a narednih 270 minuta sastaviće konačan spisak učesnika eliminacione runde elitnog takmičenja, s imenima 16 najboljih ekipa, kao i listu od osam preletača u utešnu Ligu Evrope.

U grupi A stvari su, međutim, toliko jasne da su skoro sasvim izvesne. Barem kada je reč o onima što ostaju u trci za „ušati trofej“ i sve moguće benefite uz njega, jer su lider Arsenal i verni mu pratilac Pari Sen Žermen, s po sedam osvojenih bodova, daleko ispred dvojca Bazel (1) – Ludogorec (1). U grupi B, pak, sve pršti od neizvesnosti. Samo fenjeraš Dinamo iz Kijeva nema šta da traži u toj priči, a teško da će jedinici na bodovnom kontu išta dodati posle izleta u Lisabon. Stepenik više postavljena Benfika igra promenljivo u ovoj LŠ, ali je u svakom smislu bolja od Ukrajinaca, pa bi sve sem reprize iz Ukrajine (0:2) predstavljalo iznenađenje. Duel Bešiktaša i Napolija je već druga priča. Turski domaćin je šokirao italijanski klub u gostima u prošlom kolu (2:3), pa sada srpski štoper Duško Tošić i njegova ekipa, s druge pozicije (5 bodova), vrebaju lidera iz Napulja (6). Uz podatak da jedini u grupi nisu osetili gorčinu poraza, a Napoli iza sebe ima vikend krah protiv Juventusa u Seriji A.

Nadmetanja u C grupi, očekivano, protiču u znaku Barselone. Moćni Katalonci malo-malo pa se muče u nacionalnom prvenstvu, ali zato u LŠ gaze strojevim korakom. S tri pobede i maksimalnih devet bodova, uz sjajnu gol-razliku od 13:1, nedodirljivi su na čelu kolone i sigurni putnici u nokaut fazu. Pa i izraziti favoriti u revanšu s Mančester Sitijem, pogotovo nakon surovih 4:0 na „Kamp Nou“. Pa opet, samo veliki hazarderi mogu obe ruke u vatru da nekada trofejni trener španskog kolosa, a sada strateg bogatog ostrvskog kluba, Žozep Gvardiola neće ovog puta naći „protivotrov“ za golgeterske guje Lionela Mesija, Luisa Suareza, Nejmara, strašnog pakera Ivana Rakitića i ostale fudbalske superzvezde iz srca Katalonije. U senci derbija dana, Borusija iz Menhengladbaha gledaće da iskoristi domaći teren na meču sa Seltikom i, po recepturi od pre par sedmica (0:2), još jednom savlada Škote, zakuca ih na začelju tabele (1) i popravi svoje prolazno vreme u trci za Ligu Evrope.

Grupa D je već ušla u mirnu luku. Tačnije tandem Atletiko (M) – Bajern. S tri istovetne pobede od 1:0 Madriđani su praktično prebrinuli ostanak u takmičenju, gde nekoliko godina redovno stižu do polufinala, a predstojeći duel s novajlijom u kontinentalnom klupskom krem društvu je više prilika za popravljanje gol razlike nego izazov od kojih se bilo kome na „Vinsente Kalderonu“ tresu noge. Ni za, za jedan poraz i tri boda slabiji (6), Bajern ne bi trebalo da bude većih problema u dvorištu PSV-a.

 

Parovi 4. kola

danas

Grupa A: Ludogorec – Arsenal (20:45), Bazel – PSŽ (20:45)

Tabela: Arsenal 7, PSŽ 7, Bazel 1, Ludogorec 1.

Grupa B: Bešiktaš – Napoli (18.45), Benfika – Dinamo K. (20.45)

Tabela: Napoli 6, Bešiktaš 5, Benfika 4, Dinamo K. 1.

Grupa C: Borusija M – Seltik (20.45), Mančester S. – Barselona (20.45)

Tabela: Barselona 9, Mančester S. 4, Borusija M. 3, Seltik 1.

Grupa D: Atletiko (M) – Rostov (20.45), PSV – Bajern (20.45).

Tabela: Atletiko (M) 9, Bajern 6, Rostov 1, PSV 1.

sreda

Grupa E: Monako – CSKA M (20:45), Totenhem – Bajer (20.45).

Tabela: Monako 5, Totenhem 4, Bajer 3, CSKA (M) 2.

Grupa F: Borusija D – Sporting (20.45), Legija – Real (20.45).

Tabela: Borusija D. 7, Real 7, Sporting 3, Legija 0.

Grupa G: Kopenhagen – Lester (20.45), Porto – Briž (20.45)

Tabela: Lester 9, Kopenhagen 4, Porto 4, Briž 0.

Grupa H: Sevilja – Dinamo Z. (20.45), Juventus – Lion (20.45)

Tabela: Juventus 7, Sevilja 7, Lion 3, Dinamo Z. 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari