Gvardiola: Kada sam dolazio u Siti, niko mi nije rekao da moramo da osvojimo Ligu šampiona 1Foto: EPA-EFE/ NEIL HAL

Poslednje ispadanje iz Lige šampiona veoma je teško palo Pepu Gvardioli. Mančester siti je u Madridu doživeo brodolom u 90. i 91. minutu, a dokusurio ga je Karim Benzema u dodatnih 30 minuta (3:1). Gvardiola je tako ostao bez plasmana u finale Lige šampiona, još od 2011. i vođenja Barselone. Iako je praksa da se pred naredni meč analizira prethodni, Gvardiola nije imao snage da se vraća na revanš sa Realom, što je priznao u razgovoru za Skaj Sport.

Španac je istakao da nije razočaran eliminacijom u Madridu i da se u životu čovek mora navići i pripremiti za teške momente.

„Šta je život? Život nije uvek sačinjen od dobrih momenata. U sportu pogotovo ima više loših od dobrih trenutaka. Zato, ponekad se osećam komfortnije u ovakvim situacijama nego kada treba da se suočim sa uspehom“, naveo je Gvardiola.

Manel Estriarte, nekadašnji olimpijski šampion u vaterpolu, u Mančester sitiju da se bavi psihologijom igrača i jedan je od najbližih saradnika Pepa Gvardiole.

„Mi smo prijatelji mnogo godina. Mnogo, mnogo. Bio je najbolji u svom sportu, ima neverovatan osećaj da proceni šta se dešava sa timom. Ne radi sa taktikom, ali prati igrače, za to nam je potreban i to se traži od njega. Pomaže mi, pogotovo u teškim momentima. Delimo našu tugu, ona nas drži zajedno. Manel ima važnu ulogu u klubu, on je sjajna osoba za moju porodicu“, otkrio je menadžer Sitija.

Javnost je zanimalo, šta je Gvardiola rekao svojim pulenima posle meča u Madridu.

„Porazi donose mnogo emocija. Sa uspehom to je pomešano, znaš nekad da si mogao bolje. Poraz te natera da osećaš sve. Samo tako možeš da budeš bolji. Posle utakmice u Madridu nisam rekao ništa igračima, ne postoje reči koje ti mogu pomoći da kontrolišeš bol koji donosi takav rezultat. Možeš samo da prihvatiš taj bol. Danas svi pričaju. Zato sam igračima rekao samo: Ne čitajte puno, udaljite se od svega i fokusirajte se samo na sebe.“

Bivši strateg Barselone i Bajerna smatra da eliminacija u polufinalu Lige šampiona nije neuspeh.

„Trenutak je takav, moramo da ga prihvatimo. Moramo da stavimo na sto to ko smo i šta smo uradili u te dve utakmice, u Premijer ligi i generalno u Ligi šampiona. Prošle godine smo u Ligi šampiona od 13 utakmica pobedili na 11, imali jedan remi i poraz. Da li je to bila loša sezona? Apsolutno nije! Ove sezone smo takođe ispali u polufinalu. Naravno, želja nam je da budemo prvaci Evrope, ali kada su me zvali da preuzmem Siti nisu mi rekli da moram da osvojim Ligu šampiona, čak ni Premijer ligu. Rečeno mi je da hoće da budemo konkurentni u svim takmičenjima do kraja, da budemo tim uz koji će navijači da uživaju kada ga gledaju. Zato su zakucali na moja vrata, a to smo mi i postigli. U svim takmičenjima, ljudi koji su igrali protiv nas znaju koliko smo dobri. Teramo protivnike da igraju na svom maksimumu protiv nas.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari