Gvardiola: Liverpul je naš najveći protivnik od kad sam došao u Englesku 1Jirgen Klop i Pep Gvardiola (desno). Foto: EPA/Nigel Roddis

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola istakao je da je Liverpul najveći rival njegovog kluba od kada je preuzeo „građane“, a rivlstvo ova dva tima uporedio sa onim u tenisu između Nadala, Federera i Đokovića.

Posle 30 odigranih kola u Premijerligi Mančester siti ima 73 boda, a Liverpul bod manje, tako da bi njihov međusobni duel, koji je na programu u nedelju od 17.30 časova (direktan prenos na Sport klubu 1) mogao i da odluči ko će biti šampion.

„Igraćemo za važna tri boda, ali posle ove utakmice ostaje još sedam kola. Mnogo toga nas još čeka, uključujući Ligu šampiona i FA kup“, rekao je Pep Gvardiola najavljujući nedeljni duel trenutno dva najbolja tima u Premijerligi.

On je istakao da u Liverpulu vidi najvećeg rivala od kada je preuzeo Siti.

„Nadal, Federer i Đoković… Njihovo rivalstvo traje 20 godina, a naše samo pet. U fudbalu je teško konstantno ostvarivati uspehe. Kada se penzionišem i budem gledao i igrao golf sećaću se da je naš najveći rival bio Liverpul. U sezonama kad smo osvajali 100 ili 98 bodova oni su nas gurali da budemo bolji“, rekao je Gvardiola, a zatim odgovorio na pitanje da li će posle meča pozvati menadžera Liverpula Jirgena Klopa na piće:

„Ako pobedimo, pozvaću ga. Jirgen čini svet fudbala boljim mestom za život. Njegova poruka, a on je veliki konkurent. On zna, razgovarali smo zajedno u Nemačkoj, o mom divljenju prema onome što radi, načinu na koji njegovi timovi igraju. On je dobar momak i nemam nikakvih problema sa njim. Mnogo puta je rekao da smo (Mančester siti) bogat klub pa će vino biti savršeno, visokog kvaliteta“.

Menadžer šampiona Premijerlige ponovo se nije složio sa ocenom Jirgena Klopa da je Gvardiola najbolji trener na svetu.

„Nisam, hvala mu puno, ali nisam. Voleo bih da mu kažem da sam najbolji, ali nisam. Ako sam uspeo, to je zbog mojih saradnika, neverovatnih timova, mnogo novca – što naši protivnici vole da čuju – i mnogo rada i talentovanih igrača“, rekao je, između ostalog.Gvardiola u najavi nedeljnog derbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari