Gvardiola: Nisam rekao da ću napustiti Mančester siti 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da bi mogao da ostane u tom fudbalskom klubu i po završetku ove sezone.

Ugovor španskog trenera sa Sitijem ističe na kraju ove sezone.

Gvardiola je posle osvajanja četvrte uzastopne šampionske titule u Premijer ligi u maju rekao da je „bliži odlasku nego ostanku“ na Etihadu.

On je osam sezona u klubu, sa kojim je osvojio 17 trofeja, od kojih šest šampionskih titula i Ligu šampiona.

U razgovoru sa novinarima u Njujorku, uoči prijateljske utakmice sa Milanom, Gvardiola je rekao da nije doneta nikakva odluka.

„Nisam rekao da odlazim. Devet godina u jednom klubu je večnost. Ne odbacujem mogućnost nastavka saradnje. Želim da budem siguran da je to ispravan put za klub i igrače“, rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

„Kada odlučim, razgovaraću sa izvršnim direktorom i sportskim direktorom. Ali želim da počnem sezonu, da vidim kako sve ide i koliko smo povezani. Posle toga ćemo videti“, dodao je on.

Gvardiola je rekao da se nada da će predvoditi ekipu na Svetskom klupskom prvenstvu sledeće godine u SAD, ali da nije siguran u vezi samog turnira, oko kojeg se spore Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) i Sindikat fudbalera zbog proširenog formata i većeg broja utakmica.

Siti bi tokom ove sezone mogao da odigra i 75 utakmica, počevši od Komjuniti Šilda 10. avgusta protiv Mančester junajteda na Vembliju, a mogao bi da je završi tek 13. jula potencijalnim finalom Svetskog klupskog prvenstva.

Napadač Mančester sitija Erling Haland rekao je da je nemoguće da bilo koji fudbaler ostane svež posle toliko utakmica.

„Teško je biti oštar ako igraš 70 utakmica godišnje. Na Evropskom prvenstvu se moglo videti koliko su igrači umorni. Neki će dobiti mnogo odmora. Moraš da radiš sa ljudima oko sebe kako bi bio najbolji“, naveo je Haland.

Gvardiola je dozvolio igračima koji su igrali završnice Evropskog prvenstva i Kupa Amerike da izaberu kada će se priključiti pripremama, pošto nije želeo da se vrate u klub premoreni.

Haland nije igrao sa Norveškom na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

„Mora više da se odmara. Ako je umoran, mora da ide ranije u krevet. Umor je izgovor“, rekao je Gvardiola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari