Gvardiola: Raspored u Engleskoj je sulud 1Foto: EPA-EFE/ Justin Setterfield POOL

Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, istakao je da je raspored utakmica u Engleskoj, u godini Svetskog prvenstva, „sulud“.

Aktuelni šampion u sredu igra meč Liga kupa protiv Čelsija, a za subotu je protiv Brentforda zakazan poslednji duel uoči pauze zbog Mundijala. Englezi će naredno kolo kupa igrati 19. decembra samo dan posle završetka Svetskog prvenstva, a prvensvo se nastavlja 26. decembra, piše Sport Klub.

„Šta da vam kažem nego da je to suludo. U Nemačkoj se na primer prvenstvo nastavlja 20. januara, a mi krećemo 26. decembra. Što je najgore još ne znamo kada ćemo igrati zaostali meč sa Arsenalom, a u odnosu na druge države imamo jedan Kup više. Iskreno ne znam za taj meč u Kupu 19.decembra koga ću imati na raspolaganju. U krajnjem slučaju igraću sa fudbalerima iz naše akademije“, istakao je Gvardiola.

Španski stručnjak smatra da je većini igrača već u glavi Svetsko prvenstvo.

„Razmišljam o meču sa Brentfordom u subotu. Svi će da budu oprezni da se ne povrede. Niko ne želi da propusti Svetsko prvenstvo. Sve su to detalji o kojima moramo da razmišljamo. Sa druge strane ne treba ni da govorim koliko će svi biti potrešeni kada se odmah vrate klupskim obavezama“.

Na kraju je Gvardiola poentirao.

„Raspored je takav kakav je i moramo da prihvatimo da se ništa neće promeniti. Naše je da izađemo na teren i pokušamo da pobedimo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari