Haland nova "meta" Reala 1Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Pari Sen Žermen odlučio je da se „kocka“ odnosno da ukoliko u narednih par meseci ne bude uspeo da nagovori Kilijana Mbapea da produži ugovor, praktično sjajnog reprezentativca Francuske besplatno pokloni Realu.
Ako u tome uspeju, Madriđani će planiranih 200 miliona evra za obeštećenje PSŽ, preusmeriti na dovođenje Erlinga Halanda iz Borusije Dortmund.

„Kraljevski klub“ je u smiraj prelaznog roka bio spreman da Parižanima plati 200 miliona evra kako bi pustili Mbapea da pređe u Real.

U Parizu su bili ljuti na Madriđane jer su se aktivirali na tržištu praktično u poslednjim danima prelaznog roka, planski, kako bi Mbapea narednog leta dobili za džabe, s obzirom na to da je francuski reprezentativac samo ovog leta odbio dve fantastične ponude da produži ugovor sa „svecima“ koji mu ističe na leto 2022.

U poslednjoj ponudi imao je napisanih 45 miliona evra neto godišnje, trebalo je samo da potpiše ugovor, međutim ni činjenica da bi tako postao najplaćeniji fudbaler na svetu nije ga odobrovoljila.

Mbape je rešio da već tokom zime potpiše predugovor sa Realom i tako narednog leta, kada mu isteknu pravne obaveze prema Parižanima, samo ušeta u klub za koji navija još od dečačkih dana.

Istovremeno, ukoliko uspeju u nameri da ne plate ni evro za dovođenje Mbapea, u Realu će narednog leta spremljena sredstva preusmeriti ka angažovanju sjajnog napadača Erlinga Halanda.

On će na kraju tekuće sezone moći da napusti Borusiju Drtmund za fiksnih 75 miliona evra, kako je precizirano u ugovoru koji je potpisao kada je dolazio u redove „milionera“iz Salcburga.

S tim u vezi, i njegov lukrativni menadžer Mino Rajola mogao bi da svoje usluge bogato naplati od Madriđana.

Samo ovog leta za svoj doprinos na ime potencijalnog transfera Halanda u Čelsi tražio je od aktuelnog evropskog prvaka čak 30 miliona evra provizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari