Hamad Međedović šampion „nove generacije“ 1Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Hamad Međedović osvojio je titulu na ATP Next Gen završnom mastersu u Džedahu pobedivši u subotu u finalu Artura Fisa (3:4, 4:1, 4:2, 3:4, 4:1).

U pitanju je završni masters za mlade igrače koji se igra po posebnim pravilima, odnosno set se igra na četiri dobijena gema, a meč na tri dobijena seta. Ovaj turnir postoji od 2017. godine.

I Međedović i Fis dobro su otvorili meč. Dominirali su na svom servisu i nisu dozvoljavali protivniku da zapreti. Međedović je imao problema sa bekhendom, ali su ostali udarci bili na potrebnom nivou. Usledio je taj-brejk u kom je sigurniji bio Francuz, iako je i srpski igrač imao svoje šanse.

U nastavku, Međedović je zaigrao još bolje. Na servisu je nastavio da dominira, dok je Fis počeo da greši. Odmah je srpski igrač napravio brejk, i nije imao problema da sačuva tu prednost. Odlično je servirao, a o tome govorio podatak da je odservirao najviše aseva u istoriji ovog turnira, piše Nova.

Nastavio je srpski igrač u istom ritmu i u trećem setu. Jedan brejk bio mu je dovoljan da dođe do potpunog preokreta.

Ipak, u četvrtom periodu je Francuz smanjio broj grešaka u odnosu na prethodna dva. Ponovo je uspeo da uvede meč u taj-brejk, a tu je tek nastala drama. Dve meč lopte je ispustio srpski igrač, ali je i spasao dve prilike za set. Ipak, na kraju Fis dobija ovaj period igre sa 11:9.

Usledio je odlučujući set, a u njemu je Međedović ponovo dominirao. Naterao je Fisa da ponovo počne da greši, i odmah došao do brejka. Kao što je to bio slučaj i u drugom i u trećem setu, tako je i sada bez problema sačuvao ovu prednost za najveći uspeh u karijeri do sada.

O tome koliko je Međedović igrao dobro pokazuje i podatak da nije ispustio nijedan gem na svoj servis u celom meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari