Hamad Međedović u trećem kolu mastersa u Rimu 1Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u treće kolo turnira masters serije u Rimu, pošto je danas u drugom kolu pobedio Španca Alehandra Davidoviča Fokinu u dva seta, sa 7:6 (7:4), 6:4.

Za prolazak u osminu finala Međedović će u ponedeljak igrati protiv boljeg iz duela između Rusa Danila Medvedeva i Amerikanca Džeka Drejpera.

Mladi srpski teniser nije dobro ušao u meč protiv favorizovanog Španca i izgubio je svoj prvi servis gem, ali se brzo oslobodio treme i počeo je hrabro da napada Fokinu, što mu je omogućilo da u osmom gemu vrati brejk.

Da je sve spremniji za veliku scenu Međedović je pokazao u taj brejku, kada je posle vođstva Fokine od 3:2 osvojio četiri poena zaredom i dobio prvi set.

Drugi set počeo je razmenom brejkova, nakon čega su obojica tenisera usevala da, uz dosta problema, osvajaju svoje servis gemove, a meč je rešen u devetom gemu, kada je Međedović iskoristio treću brejk šansu i poveo 5:4.

U narednom gemu Hamad je očigledno bio pod pritiskom zbog velike pobede koja mu je bila nadohvat ruke i svojim greškama je dao protivniku šansu da vrati brejk, ali je tada zaigrao veoma hrabro i na kraju je trijumfovao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari