Hamilton uzvratio udarac 1Foto: DIEGO AZUBEL/ EPA

Druga trka u šampionatu Formule 1 potvrdila je da bi sezona mogla da protekne u nadmudrivanju Luisa Hamiltona i Sebastijana Fetela, odnosno Mercedesa i Ferarija.

Nakon što je Nemac na startu takmičarske godine trijumfovao na Velikoj nagradi Australije u Melburnu, Britanac je u nedelju ujutro po srednjeevropskom vremenu uzvratio istom merom. Trostruki šampion F1 pobedom na VN Kine u Šangaju ostvario je 54. trijumf u karijeri, odnosno čak peti u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, ovog puta za 1:37:36.158, što je bilo za šest sekundi brže vreme od njegovog glavnog takmaca u borbi za titulu.

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Sebastijan Fetel, koji je pre dve nedelje slavio na premijeri sezone u Melburnu, dok je treći bio Maks Ferštapen iz Red Bula, iako je startovao čak sa 16. mesta. Četvrti je bio Danijel Rikardo iz Red Bula, Ferarijev veteran Kimi Raikonen peti, a bodove su još osvojili Valteri Botas (Mercedes), Karlos Sainc (Toro Roso), Kevin Magnusen (Has) i tandem Fors Indije Serhio Peres – Esteban Okon. Fetel i Hamilton zajedno vode u generalnom plasmanu, sa po 43 boda.

– Ovo će biti jedan od najneizvesnijih, ako ne i najuzbudljiviji šampionat u kome sam učestvovao. Ferari je uradio odličan posao i sjajno je videti da i mi i oni maksimalno jako guramo ka cilju – rekao je najbrži na stazi Šangaj u blizini istoimenog megapolisa, koja neće ostati u dobrom sećanju Antoniju Đovinaciju,  zbog zakucavanja u bezbedonosni zid već u četvrtom krugu.

Već sledeće nedelje na programu je trka za Veliku nagradu Bahreina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari