Hanga i definitivno napušta Crvenu zvezdu, Huventud naredna destinacija 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Mađarskom košarkašu crveno-beli nisu uslišili želju da još jednu sezonu ostane na Malom Kalemegdanu.

Triplo krunom Crvena zvezda završila je sezonu na veoma uspešan način.

Na Malom Kalemegdanu okrenuli su se odmah sređivanju sopstvenog dvorišta, pre nego što se budu upustili u dovođenje pojačanja.

Zahvalnicama Gilespiju, Tobiju i Smartu potvrdili su mišljenje javnosti da su svi do jednog bili promašaji, a gotovo je izvesno i da će Adam Hanga završiti sa kratkom misijom u Crvenoj zvezdi.

Trideset petogodišnji mađarski košarkaš nije bio baš toliko loš i neupotrebljiv, kao prethodna trojica, ali nije ni bio na nivou kakavom su se verovatno nadali na Malom Kalemegdanu.

Njegova prosečnost kao „bol-hendlera“ naročito je bila evidentna u Evroligi. Doduše, neretko je morao da igra na poziciji jedinice, usled povreda plejmejkera, odnosno užasne epizode Šabaza Nejpira, što nije njegovo primarno mesto.

Nažalost, povrede su mu ponovo pravile brojne probleme i taman kada bi dolazio do nekog kontinuiteta u igri, dešavalo bi se da propusti niz utakmica usled rovitosti ili nemogućnosti da igra pod maksimalnim naporom.

Zbog preloma ruke, odsustvovao je sa terena od drugog meča četvrfinala plej-ofa ABA lige, u serijalu sa SC Derbijem, pa sve do kraja finala plej-ofa Superlige.

Iako je imao želju da ostane u Zvezdi makar još jednu sezonu, deluje da su crveno-beli ispravno postupili odlukom da mu dozvole da pregovara sa Huventudom.

Prema informacijama sa Pirineja, dve strane su blizu dogovora, a Huventud je spreman da ispuni jedan od većih uslova Hange da ugovor bude makar na dve godine, kako ponovo ne bi morao da se sa porodicom seli posle godinu dana saradnje.

Zvezda je za sada dovela Uroša Plavšića, doskorašnjeg centra Mege, a postoji velika mogućnost da do kraja juna potpis na ugovor stavi i Nikola Kalinić.

Upravo su pregovori sa doskorašnjim reprezentativcem Srbije samo ubrzali donošenje odluke vodećih ljudi u klubu da bi Hangi trebalo da se zahvale na saradnji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari