Harden i glavom i bradom 1Foto: EPA/ LARRY W. SMITH

Prošlogodišnji šampion Klivlend poražen je četvrti put u poslednjih pet utakmica, pošto je u noći između nedelje i ponedeljka od Lebrona i ekipe bio bolji Hjuston (117:112).

Rokitse je predvodio Džejsm Harden sa 38 poena, 11 asistencija i deset skokova, što je bio njegov 16. tripl-dable ove sezone. Govoreći o lošijoj igri u poslednjih nekoliko utakmica Lebron Džejms je rekao da njegov tim mora da otkrije šta stoji iza poslednjih poraza.

– Mi smo ekipa koja je u stanju to da učini. Znali smo da će mart biti težak mesec kada smo gledali raspored – ocenio je Džejms, koji je utakmicu završio sa 30 poena dok je dva manje imao Irving.

Trener Kavsa Tajron Lu poraz je objasnio umorom ključnih igrača, žaleći što njegov tim nije uspeo da sačuva prednost koju su stekli u prvom poluvremenu.

– Mislim da su se Lebron i Irving umorili. Imali smo prednost u prvom poluvremenu ali nismo uspeli da zadržimo isti nivo igre u drugom zato što smo bili umorni – kazao je Lu.

Hjuston, koji u poslednje vreme nije uspevao da izađe na kraj sa NBA elitom, pokazao je da ove godine može biti jedan od pretendenata za osvajanje titule. Harden, koji je postigao i ključne poene koji su osigurali pobedu, posebno je bio zadovoljan što je njegov tim uspeo da nadigra Kavse.

– Ovo je velika pobeda za nas pogotovo zato što se približavamo kraju ovog dela sezone i spremamo se za plej-of – kazao je Harden.

Bruklin je zabeležio svoju prvu pobedu na domaćem terenu u 2017. godini, protiv Njujorka (120:112) Netsi su prekinuli niz od 16 poraza, a najzaslužniji za to bio je Bruk Lopes sa 25 poena, dok je kod Niksa najbolji bio Karmelo Entoni sa 27. Košarkaši Portlanda,  pobedili su Finiks (110:101) predvođeni Demijenom Lilardom, koji je od 39 postignutih poena 28 ubacio u prvom poluvremenu.  Trijumfovala je i Indijana protiv Majamija (102:98) kao i Filadelfija protiv Los Anđelesa  (116:118).  Na kraju ubedljivi su bili i Boston Seltiksi koji su pobedu protiv Čikaga (100:80) osigurali već u prvoj četvrtini.

Rezultati

Boston Seltiks – Čikago Buls 100:80

Bruklin Nets – Njujork Niks 120:112

Indijana Pejsers – Majami Hit 102:98

Hjuston Rokits – Klivlend Kavalirs 117:112

Finiks Sans – Portland Trejl Blejzers 101:110

LA Lejkers – Filadelfija 76ers 116:118

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari