Hari Megvajer igrao kao da je mamuran 1Foto: EPA-EFE/ Filip Singer

Nema sreće za aktuelnu generaciju Mančester junajteda. Vreme prolazi, menadžeri se menjaju a konstanta postaje loša igra oslikana u brojnim rezultatskim kiksevima. Poslednji su „crveni đavoli“ doživeli na gostovanju Barnliju u poslednjem kolu Premijer lige (1:1).

Ralf Rangnik je stigao kao spasilac do kraja sezone i neko ko će u naredne tri godine kadrovskom politikom smanjiti deficit u budžetu, ujedno i vratiti Junajted na nivo da mogu ravnopravno konkurisati najvećim takmacima za titulu u Premier ligi.

Trenutno, nemački stručnjak je jedino uspeo u nameri da Kristijana Ronalda povremeno hladi mestom na klupi što Portugalcu veoma teško pada.

Na gostovanju Barnliju, Ronaldo je bio rezervista i po ulasku u igru nije dobrineo da Junajted dođe do trijumfa. Posle nedavne eliminaicje iz FA kupa od Midlsbroa, remi na terenu Barnlija još jedan je kiks u nizu „crvenih đavola“.

Rio Ferdinand, nekadašnji as Junajteda, danas stručni konsultant, bio je krajnje kritičan prema svom bivšem klubu.

„Ovo nije bila partija na nivou Mančester junajteda. Nije bila na nivou njegovih rezultata i mesta među četiri najboljih u Premijer ligi. Ne vidi se napredak pod vođstvom Ralfa Rangnika. Razočaran sam, nisam želeo da gledam ovakvu utakmicu“, iskren je Ferdinand, koji je partiju Junajteda uporedio sa romanom škotskog pisca Roberta Luisa Stivensona „Čudni slučaj doktora Džekila i gospodina Hajda“.

„Prvo poluvreme je bilo veoma dobro, da poželiš još. U drugom sam se zapitao gde je nestala energija, žar, gde je ona borbenost iz prvog dela. U ovakvim utakmicama Junajted bi trebalo da stvara oluju, ali ovaj tim ne deluje sposoban za tako nešto“, jasan je nekadašnji štoper Mančester junajteda i reprezentacije Engleske.

Posebne kritike dobio je Hari Megvajer zbog očajnih reakcija u akciji koja je dovela do Barnlijevog izjednačenja.

„Bilo je to jako slabo sa njegove strane. Moraće da preuzme odgovornost za to, da „ispegla“ svoje poteze. Čak i za start koji je imao na centru, kada je imao sreću da ne bude isključen. Siguran sam da nije zadovoljan svojom partijom. Ne znam da li je još mamuran od Evropskog prvenstva, fizički i psihički, ali nema konstantnosti u njegovim igrama ove sezone. Ne igra na svom nivou, mada ne možemo sve svaliti na Harija Megvajera, ceo tim mora da preuzme odgovornost“, poručio je Ferdinand.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari