Srpski rukomet dobio je novog vođu koji će sa užarene trenerske klupe pokušati da popravi igru muške seniorske selekcije. Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije na mesto selektora nacionalnog tima „orlova“ postavio je šezdesetjednogodišnjeg hrvatskog stručnjaka Seada Hasanefendića.

Novi kormilar muškog rukometnog broda aktuelni je šef stručnog štaba nemačkog Gumersbaha, sa kojim je osvojio poslednji Kup pobednika kupova. U bogatoj trenerskoj karijeri vodio je još neke klubove u Nemačkoj, ali i Španiji, Francuskoj i Sloveniji. Bio je selektor reprezentacije Jugoslavije, kao i Švajcarske i Tunisa, koju je predvodio do četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu 2005. godine. Osnovni zadatak Hasanefendića jeste da na prvenstvu Evrope sledeće godine u Austriji njegovi izabranici budu plasirani iznad 8. mesta, na koje se selekcija Srbije plasirala na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj pod vođstvom Jovice Cvetkovića.

U Beogradu su tokom protekla tri dana boravili i predstavnici Evropske rukometne federacije (EHF), kako bi se uverili u stanje objekata koji će biti domaćini najboljim evropskim rukometašima 2012. godine.

Inspektori EHF-a su obišli dvorane u Vršcu, Beogradu, Nišu i Novom Sadu, posle čega su istakli da postoje svi uslovi da šampionat Starog kontinenta bude vrhunski organizovan, pošto do starta šampionata ima dovoljno vremena da se poprave sitni nedostaci.

– Sa strane EHF-a, nemamo sumnju da će Savez uraditi sve ne bi li dobro organizovao prvenstvo Evrope. Posle inspekcije poslaćemo izveštaj sa pet poglavlja, jedan opšti i četiri posebna za sva četiri grada. Drago nam je da su se i Vlada i sve lokalne vlasti uključile u organizaciju i verujemo da ćemo dostići visok nivo – istakao je Jan Tuik, član Izvršnog komiteta i predsednik Takmičarske komisije EHF-a.

 

Milić predvodi dame

Pored muškaraca, i rukometašice su dobile novog selektora. Na tu funkciju imenovan je Duško Milić, šef stručnog štaba Vrnjačke Banje. On je nasledio Časlava Dinčića, koji je otišao sa klupe ženske rukometne reprezentacije nakon Evropskog prvenstva 2008. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari