Havijer Agire objasnio zašto je Abdon Prats ostao na klupi u finalu Kupa kralja 1Foto: EPA-EFE/CATI CLADERA

Jedna od stvari o kojoj se najviše pričalo dan nakon što je Majorka izgubila finale Kupa kralja od Atletika Bilbaa nakon jedanaesterca su izmene

Abdon Prats, rodom iz mesta Arta na Balearskim ostriva, jedan je od idola navijača Majore, a u velikom finalu na stadionu „Kartuha“ ostao je bez ijednog minuta na meču, iako se činilo da će zaigrati.

U stvari, igrač se zagrevao pokraj aut linije nekoliko minuta, ali ga je niz pehova njegovih saigrača sprečio da kroči na teren.

Nekih 20 minuta pre kraja produžetaka, trener Havijer Agire se ljubazno obratio igraču i objasnio mu situaciju.

Abdon je to savršeno razumeo i prihvatio činjenicu da će morati da se žrtvuje za dobrobit tima, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Na konferenciji za štampu Agire nije imao problema da ga pohvali i ispriča šta se dogodilo.

– Ideja je bila da igra, naravno. Zaslužio je. On je suština Majorke, ali okolnosti su me naterale da mu ne dam minutažu. Mnogo mi je žao. Ali on je profesionalac, uklapa se savršeno u ovaj tim i prihvata sve moje odluke. Samo Bog zna kada će ponovo ovaj klub igrati u finalu Kupa kralja i kada će to uraditi ovih 23 igrača u svojim karijerama – istakao je on.

A povrede defanzivaca Martina Valjenta, Hosea Kopetea i Tonija Lata naterale su Meksikanca da promeni prvobitni plan, te su sa klupe u igru ušli Pablo Mafeo, Matija Nastasić i Van der Hejden.

Agire je takođe želeo da pojača odbrambenu liniju kako bi izbegao da Atletik Bilbao reši pitanje pobednika u poslednjim minutama drugog produžetka i tako osujeti planove tima sa Baleara da konačkog pobednika odluče penali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari