Havijer Zaneti: Mesi nije prevazišao Maradonu 1EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Osvojio je Lionel Mesi i poslednji trofej koji mu je nedostajao u impozantnoj karijeri. Odmah nakon podizanja Zlatne boginje usledila su poređenja i tvrdnje da je titulom svetskog prvaka sa Argentinom odagnao sve sumnje vezane za „zvanje“ najboljeg fudbalera svih vremena.

Iako se u Kataru radovao kao nestašno dete i bio svedok osvajanja treće titule svetskog prvaka reprezentacije Argentine, Havijer Zaneti, čuveni fudbaler Ineta i nekadašnji kapiten Albiselestea, ne smatra da je Mesi time prestigao Maradonu.

„Da li je Mesi prevazišao Maradonu? Ne, za mene nije. A i ne volim ta poređenja. Treba da budemo zahvalni kao nacija što su dva najveća igrača u istoriji Argentinci. Mislim da se Mesi nije promenio, samo što je sada zreliji, pa je uspeo da svoje liderske sposobnosti prenese na ekipu“, uzburkao je Zaneti ovom izjavom strasti, ne samo u Argentini, već i širom sveta.

Funkcioner u upravi Intera, pak, presrećan je zbog svojih sunarodnika koji su u Kataru postali prvaci sveta, pobedivši u fantastičnom finalu reprezentaciju Francuske posle penala, nakon što je regularnih 90, uz dodatnih pola sata, završeno 3:3.

„Sjajna je ta emocija, to smo tako dugo čekali. Ostvaren je san miliona Argentinaca širom sverta. Velika stvar za sve nas.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari