Hečer kasnio zbog Cvetkovića 1Foto: Starsport

Nastupom u Skoplju košarkaši Partizana rasplamsali su maštu navijačima da ova sezona može biti berićetna za klub iz Humske. Partizan je u prestonici Makedonije ponizio MZT, odigravši partiju koja je najbolje upozorenje konkurentima na Jadranu (93:62).

Trener Aleksandar DŽikić posle perfektnih 2-0 na početku sezone može da likuje urađenim tokom leta, barem kada su pojačanja na poziciji pleja u pitanju. Vilijam Hečer i Branislav Ratkovica već u ranoj fazi takmičarske godine prave osetnu razliku na terenu i osnovni su pokretač tima. Posle smušenog nastupa u Baru, čak pet izgubljenih lopti, američki plej odigrao je briljantno u Skoplju. Već na poluvremenu zabeležio je 17 poena, dok je meč završio znatno ranije sa devet uspešnih dodavanja, pošto su crno-beli konstantno vodili sa više od 20 poena razlike. Dobrih fizikalija, solidne brzine i skok-šuta sa brzim izbačajem u penjanju Hečer je vrlo nezgodan za čuvanje, pogotovo kada u igri dva na dva koristi korpulenciju centra Uroša Lukovića. Zanimljivo je da prošlosezonski košarkaš PAOK možda i ne bi došao u Humsku da je kojim slučajem Aleksandar Cvetković ostao u klubu. Trener DŽikić nije eksplicitno naveo ime sadašnjeg pleja španske Manrese, ali je jasno da je na njega mislio.

– Generalno, Hečer je igrač kakvog smo tražili. Malo smo kasno počeli da tražimo tu poziciju zato što smo imali velike planove sa jednim domaćim plejmejkerom, ali je on napustio klub. Onda smo dobili višeg pleja u Ratkovici, a nižeg u Hečeru. Takvi smo kakvi smo. Pre toga je plan bio da uzmemo stranog ‘pleja’ sa većim telom, kao što je recimo Klof iz MZT-a, a da srpski ‘plej’ bude sitniji. Na kraju je ispalo da smo uzeli nešto većeg Ratkovicu i nešto manjeg Hečera – istakao je DŽikić posle meča u Skoplju. Trenutno deluje da igra Partizana možda i previše zavisi od Hečera, međutim stvari će se promeniti, odnosno ravnoteža na jedinici uspostaviti, kada Branislav Ratkovica bude potpuno zdrav. Vrsni asistent skoro mesec dana ima problema sa povredom. NJegove organizacijske sposobnosti su na visokom nivou, a pregled igre zapravo znak prepoznavanja poslednjih sezona u Nemačkoj i Turskoj.

– Igraće i Hečer loše. Meni mnogo smeta što je Ratkovica zbog gluposti propustio tri nedelje, pa je veče pred meč sa Mornarom prvi put trenirao, a onda na svoju odgovornost odigrao tu utakmicu. Čak sam ga u Skoplju previše pustio da igra, nadam se samo da nisam nešto uprskao – plaši se trener Partizana da ne preforsira iskusnog srpskog pleja.

 

Robinson je odličan

Povređivano koleno Frenka Robinsona poziva na oprez sve u stručnom štabu Partizana, koji su jako zadovoljni kako Amerikanac podnosi napore na startu sezone. Iako se košgeterski još uvek nije iskazao, trener DŽikić ne sumnja u kvalitete levorukog beka.

– Što se Robinsona tiče, povreda je iza njega i znamo da mu je potrebna samo jedna utakmica da se otvori. On odlično podnosi sve što mu se dešava. Zadovoljan sam strancima koje smo doveli – naveo je DŽikić.

 

Povoljne cene za Cibonu’]

Uoči debija pred svojim navijačima u hali „Aleksandar Nikolić“ KK Partizan odredio je cene karata za košarkaški klasik sa Cibonom. Za meč 3. kola u petak (19.00) ulaznice za tribine koštaće 300, a parter 500 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari