Hečer rešio niotkuda 1Foto: Fonet

Poenima Vila Hečera 0.3 sekunde pre kraja, crno-beli su stigli do osme pobede u FIBA LŠ i drugog mesta u grupi E- 65:63 (14:20, 16:14, 14:17, 21:12). Hečer je na celoj utakmici pogodio još samo u pretposlednjem napadu, odigrao je možda najlošiju partiju u Partizanu (šut iz igre 2-11), ali je ipak bio čovek odluke.

Mihajlo Andrić dao je 14 (četiri trojke od kojih jednu u finišu), Veličković 11 koliko i Vrabac koji je imao šest skokova. Na drugoj strani nezadrživ je bio Šepard sa 31 poenom i 6 skokova, a jedini dvocifreni bio je još Bouman (10) .

Partizan je u Belgiji pokazao mnogo slabosti tokom utakmice. Gubio je tokom treće četvrtine i sa 14 poena prednosti, bio je to period potpune anarhije u igri sa čak osam izgubljenih lopti. Potpuno van meča sve vreme je bio Stefan Birčević, utakmicu je završio bez poena, izgubio je čak šest lopti i napravio nekoliko nerezonskih faula. Iz ritma je tad ispao i solidni Stefan Pot i kola koja su krenula ka provaliji zadržao je pre svega Novica Veličković. Najbolju rolu ove sezone prućio je Koprivica koji je postigao 8 poena, bez promašaja. Tada je stisnuta odbrana, u napadu je smanjen broj grešaka i crno-beli su utakmicu uveli na „svoj teren“, ove sezone obično su iz egal završnica izlazili kao pobednici. Tako je, uz dozu sportske sreće, bilo i ovog puta.

Partizan je ovom pobedom otvorio sebi mogućnost da osvoji drugo mesto u grupi i da se bori da kao jedan od tri najbolja drugoplasirana preskoči prvi krug eliminacija. Sledeći rival crno-belih biće AEK, sledeće srede u „Pioniru“ i taj meč mogao bi biti i odlučujući u borbi za „kotu dva“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari