Het-trik Karima Benzeme 1EPA-EFE/NEIL HALL

Real se u Madrid vratio sa kapitalnih 1:3 iz Londona, uz činjenicu da je matirao Čelsi, aktuelnog šampiona Evrope, het-trikom sjajnog Karima Benzeme. Istovremeno, Viljareal je dobio Bajern (1:0) tako da su obe španske ekipe bliže polufinalu Lige šampiona, pred revanš mečeve naredne nedelje u Madridu, odnosno Minhenu.

U prvom činu prošloseoznske reprize polufinala Lige šampiona, na Stamford bridžu neopisovo veče imao je genijalni Karim Benzema.

Načini na koje je postigao uvodna dva gola u svom het-triku pokazuju najbolje zbog čega je francuski reprezentativac najbolji napadač današnjice.

U roku od samo tri minuta u prvom poluvremenu viđene su dve majstorije 35-godišnjeg centarfora poreklom iz Alžira i to obe udarcima glavom na različite načine.

Igrao se 20. minut kada je razmenio dupli pas sa Vinisijusom po levoj strani, a zatim u punom trku sa nekih jedanaest metara glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Mendija.

Od doživljenog šoka aktuleni šampion Evrope tek što se oporavljao a rezultat je bio još ubedljiviji u korist gostiju.

Izvrstan centaršut Modrića Benzema je tako apsorbovao glavom da je laganim trzajem unazad parabolom u suprotan ugao ostavio u raskoraku golamana Čelsija. Domaćin je do polaska na domor smanjio na 1:2 preko Havertsa, međutim na samom startu drugog poluvremena Benzema je materijalizovao neshvatljiv kiks golmana Mendija koji je loše dodao loptu ka saigraču Ridigeru.

Na nekih dvadesetak metara od svog gola, reprezentativac Senegala loše je procenio kako će primiti loptu, a još gore je dodao pas ka Ridigeru koji je takođe amaterski intervenisao što je Benzema iskoristio za svoj šest gol na poslednje dve utakmice Lige šampiona, odnosno vezani het-trik.

Istovremeno, napadač Reala postigao je 13. ovosezonski gol u Ligi šampiona na svega sedam utakmica.

U Španiji jeViljareal na delu objasnio fudbalerima Bajerna zbog čega je eliminisao Juventus u prethodnoj rundi Lige šampiona.

Unai Emeri, trener „žute podmornice“ postavio je visoko linije tima; insistirao je na viskom preisngu, kao i na započinjanju akcija iz poslednje linije.

Sve vreme je bio kompetitivan, a umešnost razmene kratkih pasovao pokazao je već u sedmom minutu kada je na pas Lo Selsa Pareho solidno odregovao šutem koji je Dandžuma preusmerio ka golu nemoćnog Nojera.

Ogroman posao u manevru uspešno su obavili Kokelan i Kapue, dobili su sijaset duela na sredini terena, iskontrolisali tranziciju rivala u meri da su mogli i ubedljivije vođstvo da steknu.

Da nije bilo minimalnog ofsajda čitava Evropa pisala bi o genijalnom golu Kokelana pred kraj poluvremena kada je sa leve strane iz maltene „mrtvog ugla“ dijagonalom prebacio iznenađenog Nojera. Ipak, sudija Tejlor, na asistenciju pomoćnika, na vreme je uvideo mali ofsajd nekadašnjeg fudbalera Arsenala.

Viljarel je do kraja meča sačuvao minimalnu prednost, a Unaj Emeri je pokazao da je taktički izvanredan stručnjak koji bi u revanšu mogao da osmisli nešto slično onome prezentovanom u Torinu, u revanšu osmine finala Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari