Hoće još jednu pobedu 1Foto: Twitter/Fudbalski savez Srbije

Sa prednošću od dva gola i umorom od iscrpnog duela na stadionu Partizana, mladi reprezentativci Srbije otputovali su u Norvešku gde ih u utorak od 19 časova u Dramenu očekuje revanš meč baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Niska temperatura koja ih očekuje u gradiću nadomak Osla i veštačka podloga na kojoj većina naših reprezentativaca nema mnogo prilike da nastupa, bili su dovoljan poziv Sivićevim igračima da se nešto ranije otisnu ka severu Evrope.

Selektor Tomislav Sivić bio je nešto skromniji u izlaganju nego što je to bio slučaj pred meč u Beogradu izjavivši da su njegovi igrači tek na polovini puta od ostvarenja cilja.

– Tek smo na pola puta, rekao sam da nas očekuju četiri poluvremena, dva smo dobili, ostala su još dva i želja da pobedimo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo – izjavio je Sivić.

Jedan od junaka našeg tima u petak veče bio je i Andrija Živković, kome je nešto više od dvadesetak minuta na terenu bilo dovoljno da oseti da Norvežani nisu rival za potcenjivanje.

– Znali smo kakav nas rival očekuje i da će nam biti teško, a već u Beogradu smo mogli da se uverimo da su Norvežani jak i ozbiljan protivnik. Sada treba da se pripremimo što bolje – rekao je fudbaler kome mečevi u reprezentaciji mogu da posluže kao preporuka za nešto veću minutažu u klubu.

U maniru igrača koji godinama nadilaze njegove vršnjake besprekorno Nemanja Antonov u petak veče parirao norveškim ofanzivcima. Levi bek Grashopersa hvali rivala naglašavajući da dva gola prednosti iz Beograda nisu loš kapital pred revanš.

– Znamo da još ništa nije gotovo, a namera nam je da Norvešku pobedimo i na njenom terenu. Pokazali su da su dobra ekipa, a nama je najvažnije da imamo pristojnu zalihu koja nam omogućava da ostvarimo konačan cilj – rekao je dvadesetogodišnji defanzivac.

Revanš meč Srbije i Norveške igra se u utorak od 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari