Srpski plivač Milorad Čavić i zvanično je završio profesionalnu karijeru. Čavić nije uspeo da se od bazena oprosti medaljom sa Olimpijskih igara pošto je u Londonu osvojio četvrto mesto u trci na 100 metara delfin stilom, ali to nikako ne umanjuje njegove rezultate tokom skoro dve decenije bavljenja plivanjem.


– Došao sam do kraja puta na koji sam krenuo pre 19 godina. I dalje me vuče želja da se vratim u bazen, ali moram da budem realan jer ne znam šta bih još mogao da pružim. Iz dana u dan borim se sa bolovima u kičmi i pijem tablete. Predstoji mi potpis ugovora koji će ozvaničiti moj odlazak u sportsku penziju – istakao je Čavić na konferenciji za novinare u Udruženju banaka Srbije.

Čavić je najavio da će ostati u sportu, ali kroz politički angažman.

– Želja mi je da postanem ministar sporta za nekoliko godina, ako se za to ukaže prilika. Voleo bih da ostanem u sportu i pomognem razvoju srpskog plivanja. Takođe, hteo bih da od 1. januara otvorim akademiju u Beogradu, koja bi se kasnije proširila na celu Srbiju – najavio je Čavić, koji je potvrdio da je pre finalne trke u Londonu bio svestan da će teško doći do medalje.

– Trenirao sam sa Rusom Korotiškinom u Beogradu i kada sam video njegove treninge u teretani, shvatio sam da nisam dovoljno fizički jak za nastup na Igrama. Došao sam u finale, što je neverovatan uspeh. Mislio sam da ću popraviti vreme, ali 51,2 sekunde je bilo jako sporo – zaključio je Čavić.

Autobiografija u planu

Čavić je istakao da mu je želja da napiše autobiografiju o viđenju života u Srbiji iz ugla jednog stranca, s obzirom na to da je rođen i odrastao u Americi.

– Mislim da sam talentovan za to i da lepo pišem. Poslednjih nekoliko godina dosta toga sam proživeo u Evropi, kako uspona i padova, tako i doping kontrola – rekao je Čavić i najavio da bi prihod od prodaje te knjige išao u dobrotvorne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari