Hongkong: Kecmanović bio na pragu seta odluke, 18-godišnji Kinez na talasu pobede protiv Đerea 1Foto: EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS

Miomir Kecmanović, koji je na 54. mestu svetske liste četvrtoplasirani teniser Srbije, nije savladao drugu prepreku na turniru s dugom tradicijom u Hongkongu, koji se igra prvi put posle 2002.

Posle sigurne pobede u prvom kolu sa 6:3, 6:2 protiv Japanca Tara Danijela (75), koji je prošao dva kola u kvalifikacijama, bio je na pragu da produži nadu u uspeh u duelu s Amerikancem Frensisom Tijafoom (16), trećim nosiocem.

Izgubio je sa 6:3, 7:6 (7:4), a pri vođstvu sa 5:4 propustio je set-loptu, istina, na servis protivnika.

Tijafo se u četvrtfinalu sastaje sa 18-godišnjim Kinezom Đuenčengom Šangom (183), kome je organizaror, a nije zanemarljivo u njegovom slučaju to što je pokrovitelj turnira Banka Kine, dodelio posebnu pozivnicu za učešće da bi, jer mu je rejting nedovoljan, izbegao predtakmičenje.

Nada kineskog tenisa prvo je pobedio sedmog nosioca Lasla Đerea (33) posle 2:50 časa igre, a zatim, u još uzbudljivijem okršaju od tri i po sata, i Holanđanina Botika van de Zendshlupa (50) sa 6:7 (5:7), 7:6 (7:2), 7:6 (7:2).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari