Hoteli stopiraju ABA ligu 1Foto: ABA/ Mornar media pro

Na silu očigledno ne ide; otkazivanje datuma sednice Skupštine ABA lige, koja je trebalo da se održi 3. novembra, samo je multiplikovalo probleme sa kojima se suočava regionalno takmičenje.

Zbog neregulisanih vlasničkih odnosa, banka u kojoj je ABA liga imala otvorene račune zabranila je nedavno transakcije, finansijski problemi počeli su da se šire brže od poplave, takvom brzinom da ABA ligi preti totalni kolaps.

Naime, zbog neizmirenih dugovanja prema hotelima, koja su trenutno oko 145 hiljada evra, ugroženo je održavanje narednog kola regionalnog takmičenja.

ABA liga je, prema saznanjima Mozzartsporta, uputila dopise klubovima putem kojih ih obaveštava „da je zbog dugovanja prema hotelima organizacija 7. kola dovedena pod veliki znak pitanja jer postoji opravdana bojazan da će hoteli otkazati rezervacije“.

Istovremeno, od sledećeg meseca trebalo bi da krenu isplate službenim osobama (sudije, delegati, kontrolori), dok je dug za plate zaposlenima u ABA preko 9.500 evra, a da krajem meseca dospeva naplata od skoro 45.000 evra na ime poreza na dobit.

Liga, iako je 31. oktobar bio poslednji rok, nije predala finansijske izveštaje nadležnim organima, jer ne postoji osoba sa potrebnim legitimitetom koja će potpisati tražena dokumenta.

Klubovi su obavešteni da je kazna za nepredavanje finansijskih izveštaja od 1.300 do 14 hiljada evra, dok su novčane sankcije za neprijavljeni i neplaćeni porez na dobit od 270  do 27 hiljada evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari