Hrabra Srbija nadomak iznenađenja protiv favorizovane Španije 1Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Vaterpolisti Srbije doživeli su poraz od Španije u okviru grupe D Svetskog prvenstva u Fukoki.

Izabranici Uroša Stevanovića su se sastali sa aktuelnim svetskim šampionom koji je trijumfovao rezultatom 16:14 (2:3, 3:5, 5:5, 4:3).

„Delfini“ su odigrali dobru utakmicu i pokazali da imaju veliki potencijal, a favorizovani Španci su morali da igraju do samog kraja kvalitetno, kako ne bi ispustili pobedu iz ruku.

Srbija je povela sa 2:0 golovima Strahinje Rašovića, ali je onda usledila najslabija sekvenca „Delfina“ na meču što je Španija iskoristila za seriju od 7:0.

Nakon te serije praktično nije bilo povratka, ali se vaterpolisti Srbije nisu predavali i do samog kraja su „disali za vratom“ Špancima.

Alvaro Granados, Felipe Peron ili Blai Maljarah su se isticali u redovima selektora Davida Martina, dok su sa druge strane Srbiju veći deo meča „vukli“ Strahinja Rašović i Nikola Jakšić.

Španija je meč i definitivno prelomila sredinom poslednje deonice igre kada je povela 16:10, ali Sbija je smogla snage da smanji prednost i učini finiš susreta znatno interesantnijim.

Ipak, izabranici Uroša Stevanovića nisu imali snage za potpuni preokret, ali svakako da može da raduje njihov aigra pred narednu utakmicu protiv Južnoafričke republike za dva dana.

Strahinja Rašović je bio najefikasniji igrač an utakmici sa šest pogodaka, a jedini ga je pratio Nikola Jakšić sa četiri gola.

Kod Španije se istakao Alvaro Granados sa pet pogodaka, Felipe Perone je postigao četiri, a Blai Maljarah tri gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari