Hrabroj Zvezdi bod na "Emirejtsu" 1Foto: EPA-EFE/ WILL OLIVER

Fudbaleri Crvene Zvezde remizirali su u 4. kolu H grupe Lige Evrope protiv slavnog Arsenala (0:0) i popeli se na drugo mesto svoje grupe.

Slobodno se može reći da je Crvena Zvezda bila apsolutno bolji rival, stvorivši čak pet izglednih prilika, no lopta jednostavno nije htela da uđe u mrežu „tobdžija“.

Pogodili su „crveno-beli“ i prečku, ali se ipak iz Londona vraćaju sa bodom „u džepu“.

Počelo je otvoreno na obe strane, a prvu šansu na meču ima Olivije Žiru, no Borjan mu šut sa petercas brani nogama. Još jednom je pokušao Žiru, ali mu je ovoga puta u pravom izleteo Borjan, pa je od svega bio samo korner za Arsenal.

I kako je vreme odmicalo tako se Zvezda oslobađala pritiska koji donosi igranje na tako velikom stadionu protiv slavnog protivnika kakav je Arsenal, i preko kontri ozbiljno ugrožavala Meta Meseja.

Prvo je Slavoljub Srnić prošao po strani, ali centaršut nije stigao do Ričmonda Boaćija koji je bio u kaznenom prostoru protivnika, a onda je fenomalni Kanga jednim pasom „izbacio“ Srnića u situaciju 1 na 1 sa Debusijem, ali je udarac Zvezdinog krilnog napadača uz dosta muke u korner izbacio golman domaćin.

Zatim smo videli kolosalnu šansu za Boaćija, umakao je odbrani protivnika i iskosa izašao sam pred Meseja, no kao da se uplašio od same te situacije, pa i šutirao nekarakteristično za njega, traljavo i u vis, no ni ta lopta nije proleta daleko od Arsenalovog gola.

Onda je usledio veliki Zvezdin „plus“ ove sezone, igra iz prekida, a upravo nakon jednog takvog pokušaja Vujadin Savić je glavom lobovao golmana Mesija, no ovaj je vrhovima prstiju uspeo loptu da pošalje u prečku, a lopta se odbila u polje igre, gde ju je Debuši bez previše razmišljanja poslao u još jedan korner.

U drugom poluvremenu igrači Zvezde su počeli da gube na snazi, što je iskoristio Arsenal da pojača pritisak, a najbolju šansu domaći su imali preko Vilšira, no loptu je iz gola čudesnom akrobacijom „izvukao“ Le Talek.

Imali su šanse i Žiru i Volkot, ali bi Milan Borjan baš uvek dobro reagovao, a najbolju priliku za gol „crveno-beli“ su imali preko Boaćija ponovo, no on je iskosa šutirao pored gola.

Na kraju je meč završen nerešenim rezultatom, što obema ekipama baš odgovara, Arsenalu jer je sa deset bodova obezbedio nastavak takmičenja u Ligi Evrope i na proleće, i to najverovatnije sa prve pozicije, a Zvezdi jer se ovim remijem i trijumfom Kelna nad BATE Borisovim popela na drugo mesto.

Zvezda ima pet bodova, isped BATE Borisova sa četiri, a na poslednjem mestu se nalazi Keln sa osvojena tri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari