Hrvati neće više da budu Kauboji 1 EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany

Rukometnoj reprezentaciji Hrvatske smeta nadimak.

Rukometni savez Hrvatske podneo je zanimljiv zahtev neposredno pred početak Evropskog prvenstva.

Fudbalska reprezentacija naših komšija ima nadimak „vatreni“ ili „kockasti“. Vaterpolisti su „barakude“ dok su rukometaši godinama unazad bili prepoznatljivi kao „kauboji“.

Ipak, aktuelnoj generaciji selektora Gorana Perkovca takav nadimak očigledno smeta, te je Savez poslao zvaničnu molbu medijima da rukometaše više ne oslovljavaju tim nadimkom.

– Osvrćući se na brojne naslove i članke u medijima u kojima se pominje nadimak Kauboji za hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju, u ime reprezentativaca, stručnog štaba i saveza, molimo vas da taj nadimak ne koristite za naziv reprezentacije s obzirom da aktuelni igrači nisu bili deo generacije kad je nastao pomenuti nadimak – napisano je u saoštenju Hrvatskog rukometnog saveza.

Inače, rukometnnoj reprezentaciji Hrvatske nadimak „kauboji“ umetnuoje čuveni Ivano Balić, jedan od najboljih srednih bekova svih vremena.

U Nemačkoj se od 10. do 28. januara održava Evropsko prvenstvo, a Hrvatska je moguć rival Srbiji u drugoj rundi u Kelnu, od 18. do 26. januara.

Tim Gorana Perkovca je u grupi u Manhajmu sa Španijom, Austrijom i Rumunijom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari