Hrvati ostali bez četvrtfinala ali i bez selektora: Damir Mulaomerović podneo ostavku posle nove blamaže 1foto:FIBA

Postupio je Damir Mulaomerović savesno nakon eliminaicje od Finske u osmini finala Evropskog prvenstva. U neku novu avanturu reprezentacija Hrvatske krenuće sa nekim drugim personalnim rešenjem, s obzirom na to da je Mulaomerović podneo ostavku na mesto šefa struke.

„Nismo zaustavili Markanena, čovek je odigrao fantastičnu utakmicu, kao svi ostali. Isto tako, suđenje je bilo katastrofa. Imaju oni superstara, ali i imamo i mi Bogdanovića i neke momke. Bilo je situacija. Neću reći da je to odlučilo, ali ekstra kvalitet Markanena je odlučio. Verovatno više neću biti selektor posle ovoga, ali pokušali smo sve. Momci su radili, mislili smo… Nismo bili psihološki spremni, presudila je njihova uigranost, oni su zajedno. Jako su dobra ekipa, razočarani smo, ali to je tako“, otkrio je Mulaomerović posle meča sa Finskom, šta će uraditi po povratku u Hrvatsku.

Mulaomerović nije izdrđao ni godinu dana na poziciji selektora Hrvatske, sobzirom na to da je izabran 23. januara.

Pod njegovim vođstvom, Hrvatska je izgubila sve šanse da se plasira na naredni Mundijal, a pritom je eliminisana u osmini finala Evropskog prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari