Huventud pregovara sa Hangom, Crvena zvezda kreće u rekonstrukciju ekipe? 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Prekaljeni mađarski košarkaš ima važeći ugovor sa crveno-belima.

Osvajanjem ABA lige i domaćeg kupa, uz fine izglede da sezonu okonča triplom-krunom, Crvena zvezda aktuelnu takmičarsku godinu može okarakterisati kao uspešnu.

Ipak, loše igre i rezultati u Evroligi predstavljaju reper i opomenu da narednu sezonu crveno-belii ne smeju dočekati nespremno i uspavano, na lovorikama onih koji se isključivo rukovode osvojenim trofejima na domaćoj sceni.

Ekipa Janisa Sferopulosa jednostavno vapi za temeljnom rekonstrukcijom i angažovanjem boljih igrača gotovo na svim pozicijama.

S tim u vezi, možda i ne čudi informacija iz Španije da je Adam Hanga započeo pregovore sa Huventudom.

Encestado piše da su dve strane uveliko u pregovorima i da mađarski košarkaš jedino zahteva da ugovor bude na dve godine kako mu se ne bi dogodilo da leta 2025. ponovo mora da se seli sa porodicom.

Navodno, Huventud je spreman da mu ponudi ugovor u formi 1+1.

Trideset petogodišnji reprezentativac Mađarske još uvek je ugovorom vezan za Crvenu zvezdu, koja je, pak, rešena da napravi temeljne kadrovske promene i pokuša da na mestu niskog krila pronađe novo rešenje.

Hanga jeste respektabilno evroligaško ime, međutim poslednjih godina često je bio povređen, što se nije promenilo dolaskom u Zvezdu prošlog leta, naprotiv.

U Evroligi je od moguće 34, odigrao 26 utakmica, dok je u ABA ligi sakupio tek 20 mečeva (od ukupno 33). Nažalost, težu povredu ruke doživeo je pred sam kraj prve runde plej-ofa ABA lige (uoči drugog meča sa SC Derbijem) što je, zapravo, dovelo i do preranog završetka takmičarske godine.

Njegov kontakt sa Huventudom negde pokazuje da je Crvena zvezda omogućila pregovore dve strane, što ne bi bilo moguće da kojim slučajem crveno-beli računaju na Hangu i za narednu sezonu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari