Hvalospevi o Mitroviću: Napast, neverovatan, fantastičan... 1EPA-EFE/Frank Augstein

Na račun napadača povratničkog kluba u Premijer ligu i najboljeg golgetera reprezentacije Srbije svih vremena padaju pohvale sa svih strana.

Fulamov remi sa Liverpulom u meču prvog kola nove sezone engleske Premijer lige, odjeknuo je daleko van zidina „Krejven Kotidža“, a na sreću selektora srpske fudbalske reprezentacije Dragana Stojkovića, centralna figura svih medijskih natpisa i komentara na društvenim mrežema bio je glavni adut Orlova na dolazećem Svetskom prvenstvu – napadač Aleksandar Mitrović.

Robusni Smederavac je dao dva gola; ima istio broj uspelih driblinga (najboljeg štopera na svetu Van Dajka od jednog još bole kičma i glava): naterao Crvene na prvi penal još od oktobra 2018. godine; potpisao prvu neizgubljenu utakmicu u istoriji svog kluba na startu povratničkih epizoda u PRL; dao ukupno 45. pogodak u isto toliko poslednjih ligaških susreta (računajući i minuli Čempionšip).

Dobio sedam od devet duela na zemlji i kao 11 od 14 u vazduhu; napravio četiri prekršaja, prvi posle 2021. godine dva puta na jednom meču matirao Liverpul … Pa, na račun vodećeg strelca naše selekcije stižu brojni komplimenti.

– Stvarao nam je dosta problema načinom na koji je igrao. Odigrao je dobru utakmicu – priznao je Jirgen Klop, pošto je pre toga prišao popularnom Mitrogolu i čestitao mu na partiji iz snova, dok je na zvaničnoj Tviter stranici PRL osvanula efektna konstatacija „Aleksandar Mitrović uživa po povratku i Premijer ligu“.

Naravno, komentar trenera 27-godišnjeg centarfora, Marka Silve, još detaljnije je opisao umeće i zasluge momka, čiji je najbolji skor u PRL 11 iskorišćenih šansi u sezoni 2018/2019.

– Mislim da sam bar 20 puta prošle sezone govorio o tome da Mitrogol za nas nije samo golgeter. On je danas uradio neverovatan posao bez lopte. Neverovatan! Način na koji je vršio pritisak, kako je pomagao veznom redu, u pojedinim trenucima i odbrani… I onda, posle svega toga, u 70. minutu uspeo je da istrči 30-40 metara s lopotom u nogama i iznudi penal. Fantastično – ponosan je portugalski stručnjak, čije mišljenje deli i novinar Dejli Mejla.

– Nemoguće ga je bilo čuvati. Iako je prešao u viši rang takmičenja Srbin je i dalje u vrhunskoj formi. Bio je apsolutna napast za odbranu Liverpula – stoji u opisu učinka bivšeg špica Partizana, Anderlehta i Njukasla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari