Hvan iskreno posle remija sa Jang Bojsom: Moramo da pronađemo način da pobeđujemo, remi nije zadovoljavajući 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Crvene zvezde na mahove su prezentovali igru kojom teže. Ipak, remi sa Jang Bojsom (2:2) više prija šampionu Švajcarske.

Crveno-beli su u drugom kolu Lige šampiona došli do prvog boda u najelitnijem rangu ove sezone. Ipak, igra nije bila na nnivou takmičenja, pogotovo u prvom poluvremenu. Tek nakon rezultatskog preokreta Jang Bojsa, crveno-beli su zaigrali konkretnije, ofanzivnije i kreativnije.

Ulaskom Aleksandra Kataija videlo se da je vrsni tehničar i dalje klasa za većinu svojih saigrača, naročito onih pristiglih tokom leta. Za dvadesetak minuta imao je tri dobre prilike, a u dva navrata mogao je i da matira gostujućeg golmana.

Hvan In Bom bio je zadužen za izvođenje gotovo svih prekida. Odigrao je korektan meč, međutim, u paru sa Markom Stamenićem nije uspevao da smanji razmak između linija, odnosno da izvrši veći pritisak na protivničke igrače u manevru.

– Trebalo je da pobedimo, igrali smo bolje, posebno u drugom delu drugog poluvremena. Primili smo olako dva gola, ali sam ponosan na ekipu jer je dala sve od sebe u ovoj fantastičnoj atmosferi – utisci su reprezentativca Južne Koreje.

Hvan je samokritičan, sigurno svestan da je igra morala da bude kompaktnija, sa više smislenog trčanja bez lopte, preciznijih pasova i osmišljenih akcija. I posle rezultatskog preokreta šampiona Švajcarske, Zvezda jeste bila dominantnija, ali je više napadala oslonjena na inerciju i improvizaciju nego li na sam kvalitet i jasno izgrađen plan igre.

– Crvena zvezda ne može da bude zadovoljna ovim rezultatom, verujem da možemo više i moramo da pronađemo način da pobeđujemo, prvo u domaćem prvenstvu, a onda tu energiju da iskoristimo u Ligi šampiona. Pokazali smo karakter protiv Mančester Sitija ali i partijom sa jang Bojsom da možemo bolje od trenutnih rezultata.

Kao fudbaler za čiji je dolazak iz Olimpijakosa klub morao da izdvojio istorijsku svotu novca (više od pet miliona evra) Hvan na početku sovg mandata u Ljutice Bogdana ne pruža očekivane partije, odnosno ne pravi kvalitativnu razliku na sredini terena.

– Mnogo toga bih promenio u svojoj igri ali treba imati u vidu da nisam prošao pripreme sa timom. Napredujem iz dana u dan.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari