Sa večitim rivalom za lakšeg protivnika na fajnal-foru. Sa maksimalnih 12 bodova iz prethodna četiri kola četvrtfinalne faze Evrolige, vaterpolisti Partizan rajfajzena već su obezbedili učešće na završnom turniru najjačeg kontinentalnog klupskog takmičenja, 3. i 4. juna u Rimu, ali žele da u preostala dva meča sačuvaju prvo mesto u A grupi i tako u borbi za finale eskiviraju moćni italijanski Pro Reko iz B grupe, za šta im je dovoljan i remi na večerašnjem gostovanju hrvatskom Jugu, starom znancu i velikom dužniku iz nekih prošlih odlučujućih bitaka za F4.


– Nemamo rezultatski imperativ kao u četvrtfinalnim duelima poslednjih sezona, ne strepimo kao domaćin za odlazak na fajnal-for, ali imamo naše takmičarske motive. Na stranu želja za revanšom za poraze u bliskoj prošlosti, to je sporedno u ovoj priči. Ozbiljni ljudi ne odlažu posao za sutra ako ga mogu danas završiti, pa ćemo i mi probati da već u Dubrovniku osiguramo prvo mesto u grupi. Sjajna forma i maksimalan učinak u ovoj fazi Evrolige daju nam za pravo da se nadamo uspehu u duelu sa velikom ekipom Juga – ne krije centar Duško Pijetlović ambicije crno-belih u novom sudaru sa Dubrovčanima, koje su ove sezone potopili na svojoj Banjici (11:10).

Ekipa sa Gruža i srpski prvak poznaju se u dušu, pa naš sidraš i njegovi saigrači znaju odakle će duvati vetar u ovom derbiju.

– Poznajemo se još od mlađih kategorija, stalno smo igrali jedni protiv drugih, što sa klubovima što sa reprezentacijama. Odrasli smo maltene zajedno. Kao što je njima jasno šta su naše najveće vrline i na kojoj krivini nas treba hvatati, tako mi znamo da nam je prioritet zaustavljanje Jugovih centara, pre svega Dobuda. Oni će biti prva meta naše odbrane, pošto od njihove igre u dobroj meri zavisi učinak odličnog bekovskog para Sukno – Joković. Na taj način ćemo pokušati da dođemo do bod(ov)a, za koje će nam, naravno, biti potrebna i hladna glava i mirna ruka pred mrežom protivnika – objašnjava Pijetlović, koji se kao ni ostali izabranici trenera Igora Milanovića ne boji tradicionalno vrelog dočeka temperamentnih navijača Juga.

– Neće nam biti prvi put da igramo u takvoj atmosferi. Moramo se snaći i u tim okolnostima – kaže vaterpolista Partizana, koji vode kolo u konkurenciji Juga (7 bodova) i crnogorskog dvojca Budva (3) – Jadran (1).

Udžbenici, NIN, ukrštene reči

Vaterpolisti važe za najobrazovanije sportiste u našoj zemlji, sa (za taj svet) često drugačijim interesovanjima. Tako je proslavljeni kapiten Vladimir Vujasinović, za razliku od većine kolega iz drugih sportova koji dosadu na avionskim putovanjima prekraćuju listanjem tabloidne štampe, let do Tivta iskoristio za spremanje ispita na fakultetu, Andrija Prlainović je bistrio novi broj NIN-a, dok Duško Pjetlović nije ispuštao iz ruku jedan enigmatski časopis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari